Economic Local

Șpaga în fuste, torturi și parfumuri: ce au decis judecătorii ieșeni!

Publicat: 15 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șpaga în fuste torturi și parfumuri ce au decis judecătorii ieșeni

Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au menținut ieri pedeapsa aplicată de prima instanță fostei șefe a Serviciului de Evidență a Persoanelor din Scânteia. Maricica Tagarcea rămâne, astfel, cu pedeapsa de trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită în formă continuată și complicitate la acces ilegal la un sistem informatic. Pedeapsa a fost aplicată de Tribunalul Iași inițial, magistrații dispunând atunci și confiscarea mai multor bunuri: o geacă de damă, un taior, o fustă, trei rochii și o pătură electrică, dar și a unor sume de bani. Decizia Curții de Apel este definitivă.

În urmă cu mai bine de doi ani, Maricica Tagarcea a fost trimisă în judecată, fiind acuzată că ar fi luat mită torturi, parfumuri, genți, rochii și bani pentru a elibera cărți de identitate pentru cetățeni din Republica Moldova. Potrivit anchetatorilor, aceștia erau aduși de diferite persoane în România, după ce găseau ieșeni care să îi ia în spațiu, apoi îi duceau la Scânteia, unde depuneau actele. Conform rechizitoriului, 2.063 de moldoveni au fost luați în spațiu de trei persoane. Anchetatorii au afirmat că, din decembrie 2013 până în august 2015, Maricica Tagarcea ar fi primit mită de la o femeie, pentru eliberarea cărților de identitate pe numele a 396 de basarabeni luați în spațiu de o altă persoană.
Oamenii legii au afirmat că Tagarcea ar fi luat câte 50 sau 100 de lei săptămânal, câteva torturi, bomboane, un parfum, cafea, rochii și o pătură electrică, în valoare totală de 2.260 de lei.

Adauga un comentariu