Razboi în Ucraina

Spania primește 225 de militari ucraineni pentru antrenament de bază și de apărare aeriană

Publicat: 12 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spania primește 225 de militari ucraineni pentru antrenament de bază și de apărare aeriană
Spania primește 225 de militari ucraineni pentru antrenament de bază și de apărare aeriană

Spania va primi 225 de militari ucraineni joi seara la o bază a forțelor aeriene din apropiere de Madrid, inclusiv 20 care vor fi instruiți cu sistemele de apărare antiaeriană HAWK pentru a contracara atacurile aeriene, a anunțat Ministerul Apărării al Spaniei într-un comunicat. Spania trimite șase dintre unitățile de apărare aeriană HAWK în Ucraina.

Majoritatea trupelor rămase, care sunt civili ucraineni fără experiență militară anterioară, vor primi pregătire de bază, a spus ministerul apărării. Aceasta va include instruire privind tratarea persoanelor rănite în luptă și procedurile împotriva IED.

Program conceput pentru a gestiona 400 de soldați ucraineni

Antrenamentul de la Toledo, la o oră la sud de Madrid, este un program conceput pentru a gestiona 400 de soldați ucraineni care fac rotații la fiecare două luni și face parte din misiunea de asistență militară a Uniunii Europene pentru Ucraina, a spus ministerul.

Este al doilea grup care merge în Spania pentru antrenament, după ce 64 de militari au venit în noiembrie și decembrie, se mai arată în comunicat.

Ministrul spaniol al Apărării va primi cei 225 de militari ucraineni la baza aeriană din Torrejón, potrivit ministerului.

Președintele polonez Andrzej Duda a anunțat un plan de a trimite tancuri de luptă Leopard în Ucraina în timpul unei întâlniri cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, miercuri, la Lviv.

Trupele ucrainene urmează să înceapă antrenamentele privind sistemul de rachete Patriot

Iar trupele ucrainene urmează să înceapă antrenamentele privind sistemul de rachete Patriot în Statele Unite de săptămâna viitoare, a anunțat marți Pentagonul.

Programul de pregătire va avea loc la Fort Sill, în Oklahoma, unde SUA își desfășoară propriile antrenamente privind operarea și întreținerea sistemului avansat de apărare aeriană. Fort Sill este una dintre cele patru locații de pregătire de bază ale armatei și găzduiește școala de artilerie de câmp, care instruiește membrii serviciului militar de mai bine de un secol.

Se preconizează că instruirea ucrainenilor cu privire la acest sistem complex va dura „câteva luni”, a declarat Laura Cooper, adjunctul secretarului adjunct al apărării pentru Rusia, Ucraina și Eurasia.

Adauga un comentariu