Sport

Spaniolii au decis! Data la care vor reveni pe teren starurile din La Liga. Anunțul presei iberice

Publicat: 12 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spaniolii au decis Data la care vor reveni pe teren starurile din La Liga. Anunțul presei iberice

Veste fantastică pentru fotbalul spaniol! Campionatul se reia pe 12 iunie, au anunțat oficialii din La Liga, conform cotidianului AS. Data ar urma să fie aprobată de guvernul de la Madrid, după avizul Ministerului Sănătății.
Conform unui calendar deja stabilit, restul competiției ar urma să se dispute în lunile iunie și iulie, iar în august ar avea loc meciurile din cupele europene. De aceea, se vor juca și câteva runde intermediare.

Cele mai multe cluburi au început pregătirile pentru etapele rămase de disputat din Primera și au aplicat deja măsurile prevăzute în protocolul sanitar.
Prin reluarea campionatului, cluburile vor evita necazuri financiare majore deoarece vor încasa sume importante din drepturile de televizare. Deja, mai multe cluburi au apelat la șomaj tehnic.

Schimbări de ultimă oră în La Liga

Meciurile din primele două ligi spaniole se vor disputa, precum în cele mai multe campionate, fără spectatori, urmând să fie permis un număr limitat de persoane în incinta stadionului.
Fotbaliștii și antrenorii cluburilor din Spania au fost testați pentru coronavirus în ultimele zile, iar după primirea testelor, dacă situația o va permite, ședințele de pregătire de la bazele sportive vor fi reluate.
Barcelona este primul club care a reînceput antrenamentele, după ce joi seara clubul a primit confirmarea că rezultatele tuturor testelor pentru coronavirus sunt negative.
În momentul suspendării La Liga, de la începutul lunii martie, Barcelona ocupa prima poziție a clasamentului, cu două puncte avans față de rivala Real Madrid, în timp ce ultimele două locuri de Champions League aparțineau Sevillei și celor de la Sociedad.

11 etape au rămas de disputat în La Lig

Adauga un comentariu