Actualitate

Spărgătorii de bancomate din Constanţa, în arest preventiv pentru 30 de zile. Suspecții au legături cu mafia italiană

Publicat: 01 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spărgătorii de bancomate din Constanţa în arest preventiv pentru 30 de zile. Suspecții au legături cu mafia italiană
Suspecții vinovați de explozia bancomatelor din Constanța

Spărgătorii de bancomate din Constanța care au legături cu mafia italiană, se află în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce au aruncat în aer un bancomat din Constanţa.

Cei doi suspecţi, respectiv un bărbat şi o femeie au fost prinşi în flagrant de poliţie.

Spărgătorii de bancomate din Constanţa se află în custodia polițiștilor

În cazul spărgătorilor de bancomate din Constanța, anchetatorii au informat că femeia este membră a unei grupări mafiote din Italia, N’dragheta, care are sediul în Calabria, Italia.

De ajutor polițiștilor a fost și faptul că momentul exploziei bancomatului de la pavilionul expoziţional din Constanţa a fost surprins de camerele de supraveghere. În imagini se poate observa cum, cu doar câteva secunde înainte de explozie, hoţii fug de lângă ATM, explozia cel mai probabil provocată cu o substanţă asemănătoare trinitrotoluenului distruge aparatul bancar şi tot ce este în jur.

La o zi după atac, Tribunalul Constanţa a decis arestarea preventivă a italiencei Katia Sanginesi, în vârstă de 55 de ani.

„Clienţii mei au formulat contestaţie împotriva acestei măsuri ce urmează să fie soluţionată de Curtea de apel Constanţa. Este vorba despre acţiunea de distrugere, furt calificat şi nerespectarea regimului materialelor explozive”, a declarat avocatul celor doi suspecţi, Mariana Ţandără .

Odată cu femeia, în spatele gratiilor a ajuns şi partenerul acesteia, românul Apostol Gheorghe Călin, de 48 de ani, care i-a fost complice la atac. Se pare că cei doi sunt bănuiţi de fapte similare comise în Roma şi Bari.

„În momentul acesta, da, clienţii mei sunt arestaţi şi urmează ca organele de cercetare penală să îşi facă treaba”, a mai susţinut Mariana Ţandără.

Menționăm că acesta este al doilea atac la un bancomat din judeţul Constanţa din această lună, pe 18 noiembrie un alt bancomat fiind aruncat în aer chiar lângă o secţie de poliţie.

Aici precizăm cazul unui român în vârstă de 30 de ani ce a fost condamnat la șase ani de închisoare după ce a aruncat în aer un bancomat, în Elveția.

Un bancomat aruncat în aer la Castelu, Constanța

Amintim că prima spargere a celor doi suspecți a fost la un bancomat din comuna Castelu, județul Constanța, care a fost aruncat în aer în noaptea de 17 noiembrie, autorii jafului apelând la explozibil pentru a distruge aparatul. Cercetările s-au desfășurat cu greu, de vreme ce în zonă nu există camere de supraveghere.

Conform declarațiilor furnizate de IPJ Constanța, polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgență 112, și, deplasându-se ulterior la fața locului, polițiștii au constatat că bancomatul a fost distrus ca urmare a unei explozii.

De altfel, datele furnizate de sursele media, au precizat la acea vreme că nu se știe cu exactitate câți bani se aflau în bancomat. Totodată, se pare că aparatul era amplasat la Căminul Cultural din localitate, iar camere de supraveghere nu ar exista în imediata apropiere.

Reamintim că al doilea jaf a avut loc la Pavilionul Expozițional Constanța, aproape de stațiunea Mamaia. Bancomatul a fost smuls din perete, iar o ușă din apropiere a fost spartă. Atacul a avut loc în cursul nopții dinspre luni spre marți, 29 noiembrie.

Cu toate acestea, spărgătorii de bancomate din Constanța care au legături cu mafia italiană, se află acum în custodia polițiștilor, și în arest preventiv pentru 30 de zile.

Adauga un comentariu