Prima pagină » Eveniment-Social » Spațiu inovativ de învățare experiențială inaugurat la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 26 din Iaşi la debutul anului şcolar – Galerie Foto

Spațiu inovativ de învățare experiențială inaugurat la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 26 din Iaşi la debutul anului şcolar – Galerie Foto

09 sept. 2020, 22:02,
în Eveniment-Social

În prezența doamnei prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector şcolar general al I.S.J. Iași, a doamnei Mihaela Simion, inspector pentru învățământ preșcolar și a Primarului Municipiului Iași, domnul Mihai Chirica, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 26 din Iaşi a inaugurat, miercuri, 9 septembrie, Grădina senzorială „Micul Prinț”, un spațiu inovativ de învățare experiențială pentru cei 220 de copii ai instituției de învățământ preșcolar.

Parcul a fost dezvoltat în cadrul Proiectului Erasmus+ TELESPA (Teaching Learning Spaces Competence From Early Childhood Education), coordonat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, alături de parteneri precum: Școala EuroEd – Iași, Institutul Politehnic din Bragança – Portugalia, Universitatea din Riga și Grădiniţa „Austrina” din Riga – Letonia, Universitatea Ege și Şcoala Primară Anafartalar din Izmir – Turcia.

Grădina senzorială „Micul Prinț”, structurată pe domenii de dezvoltare specifice vârstei de 3-6 ani, este destinată procesului de învățare prin integrarea tuturor simţurilor și cuprinde: zone pentru lectură, panouri senzoriale pe tema cunoașterii mediului, o zonă pentru dezvoltarea auditivă, alta pentru stimulare cognitivă, o stație meteo și puncte de observație cu periscop și un loc de joacă.

„Munca de echipă a cadrelor didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 26 are la bază trei coordonate. Prima este implicarea, deorece grădina senzorială este un rezultat al finanțării obținute printr-un proiect de tip Erasmus+. A doua coordonată definitorie este creativitatea, rezultatul direct fiind un parc destinat activităților didactice care vor fi realizate într-un context ludic, primul parc de acest fel al unei grădiniţe din învățământul de stat ieșean. Colaborarea este ce-a de-a treia coordonată, echipa condusă de doamna director Elena Lungu construind un spațiu de învățare unitar prin eforturi multiple, beneficiind și de sprijinul Primăriei Iași, dar și al mediului de afaceri local,” a subliniat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general al I.S.J. Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`