Local

Spectacol al Ansamblului artistic „Constantin Arvinte“, la Bălțați

Publicat: 23 iul. 2020
ALT=
Spectacol al Ansamblului artistic „Constantin Arvinte“, la Bălțați

Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte“ al Consiliului Județean iași organizează duminică, 26 iulie, ora 14.00, un spectacol pe terenul de sport din comuna ieșeană Bălțați.

Spectacol al Ansamblului artistic „Constantin Arvinte“, la Bălțați: Ce cântăreți poți vedea

Iubitorii muzicii populare îi vor putea asculta pe Cosntantin Bahrin, Simona Mazăre, Andrei Balan și Claudia Martinică, sub bagheta dirijorului Dumitru Lucaci și a managerului coregraf Petre Șușu.

Momente inedite lansate de Ansamblul CJ Iași pe Facebook

La fel ca toate instituţiile de spectacole, Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Judeţean Iași a fost afectat de pandemia de coronavirus. Programul de repetiţii a fost readaptat, iar concertele și a doua ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Constantin Arvinte” au fost amânate.

În aceste condiţii, Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Judeţean Iași, condus de coregraful Petre Şușu (manager) și dirijorul Dumitru Lucaci, s-a reorientat rapid și a pus accent pe colaborarea cu fanii în mediul online. În perioada în care ţara a fost în stare de urgenţă, pe pagina de Facebook a instituţiei au fost postate videoclipuri cu lecţii de dans, momente susţinute de artiștii instrumentiști și soliștii vocali precum și trei piese în primă audiţie, „Hora revederii”, „Dragostea e trecătoare” și „De la Iași în toată ţara”. Iniţiativa s-a bucurat de mare succes, videoclipurile postate în șase săptămâni atrăgând peste 135 000 de spectatori.

În luna iunie, ansamblul a invitat fanii în spatele cortinei, pentru a urmări elementele de încălzire și de pregătire tehnică pe care dansatorii le efectuează zilnic, înaintea studiului repertoriului de dans popular.

Pe pagina de Facebook, Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte“ al Consiliului Județean Iaşi a postat videoclipuri inedite, în care membri ai Orchestrei lărgesc spectrul genului muzical pe care îl abordează și interpretează piese renumite din repertoriul naţional și internaţional.

Conducerea muzicală a momentelor propuse este asigurată de maestrul Dumitru Lucaci, care va și cânta, la clarinet, alături de Paul Şerban, Iolanda Popă (vioară), Andrei Holban (contrabas), Denis Costiuc (ţambal), Alexandru Grosu (chitară) și Narcis Nechita (acordeon).

135.000 de spectatori on-line în doar sase săptămâni!

Ansamblul Artistic Profesionist Constantin Arvinte al Consiliului Judeţean (CJI) Iași a strâns în cadrul proiectului on-line pe care l-a derulat timp șase săptămâni, pe perioada Stării de Urgenţă, 135.000 de spectatori on-line.

În această perioadă, pe pagina de Facebook a Ansamblului au fost postate videoclipuri cu lecţii de dans, momente artistice susţinute de artiști instrumentiști și trei piese în primă audiţie, „Hora revederii”, „Dragostea e trecătoare” și „De la Iași în toată ţară” .

Iniţiativa a avut un real succes, numărul de vizualizări fiind de peste 135.000. Pentru a permite iubitorilor de folclor să înveţe în continuare jocurile populare renumite din zona Iași, videoclipurile cu lecţiile de dans vor rămâne postate în continuare pe pagina Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte“ al Consiliului Județean Iasi.

Ansamblul coordonat de coregraful Petre Şușu, care e și manager, și dirijorul Dumitru Lucaci, va oferi și în viitor momente inedite pe pagina de Facebook a instituţiei. Acestea vor fi filmate și postate după ce se vor definitiva normele de desfășurare a activităţii în perioada stării de alertă.

Adauga un comentariu