Eveniment-Social

Spectacol aniversar la Opera Națională Română din Iași: „Tosca”, de Giacomo Puccini

Publicat: 01 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spectacol aniversar la Opera Națională Română din Iași Tosca de Giacomo Puccini
Opera Națională Română din Iași se pregătește de sărbătoare

Opera Națională Română din Iași se pregătește de sărbătoare.

Pe 3 noiembrie se împlinesc 66 de ani de la prima reprezentație găzduită de teatrul liric ieșean. Pentru a marca aniversarea, Opera Iași programează joi spectacolul „Tosca”, care s-a jucat și pe 3 noiembrie 1956, când a avut loc primul eveniment din istoria instituției. Opera lui Giacomo Puccini va putea fi urmărită și vineri, cu o altă distribuție.

„Și în acest an ducem mai departe o frumoasă tradiție. Pe data de 3 noiembrie, când aniversăm 66 de ani de la primul spectacol al Operei din Iași, prezentăm aceeași operă pe care publicul a urmărit-o în startul gloriosului drum al teatrului liric ieșean, . Este un semn de prețuire față de artiștii care au pus bazele unei instituții devenită, grație succeselor notabile repurtate de-a lungul timpului, un nume de referință în viața culturală a României” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.

În reprezentațiile din această săptămână, publicul va putea urmări soliștii, Corul, Corul de Copii, Baletul și Orchestra Operei Iași, precum și invitați speciali: soprana Aurelia Florian, care a cucerit premii semnificative în Italia, Austria și România, tenorul Daniel Magdal, o prezență constantă pe scena teatrelor din Germania sau Austria, și baritonul mexican Carlos Almaguer, câștigător a numeroase concursuri internaționale de canto.

Conducerea muzicală a spectacolelor va fi asigurată de maestrul David Crescenzi.

Biletele de intrare la evenimentele de pe 3 și 4 noiembrie, care se vor derula în Sala Mare, cu începere de la ora 18:30, pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro sau de la Agenția Operei.

Adauga un comentariu