De-a lungul timpului oamenii au înțeles că rețeta succesului este reprezentată de perseverență, studiu și viziunea inovatoare. Totuși, când vine vorba de educație și studii putem spune că foarte mulți reprezentanți politici au rămas corigenți. În timp au ieșit la iveală nume importante din politică despre care s-a aflat că nu au promovat examenul de bacalaureat sau nu au absolvit studii superioare. Am putea spune că cineva care nu a avut capacitatea să promoveze examenul maturității nu ar reuși să conducă o grupare care trebuie să reprezinte interesele cetățenilor. Acest lucru se pare că este fals.
Contraexemplul afirmației de mai sus este chiar prim-vicepreședintele PNL Vrancea. Alături de tinerii din întreaga Românie acesta a simțit pe pielea lui emoțiile susținerii examenului de Bacalaureat. Deși are 42 de ani, acesta nu a reușit să aprofundeze în 24 de ani materia necesară pentru a obține minimum nota 5, atât de necesară promovării. Daniel Moroșanu, căci despre el este vorba, a susținut examenul la Liceul ”Simion Mehedinți” din Vidra, unitate școlară pe care a absolvit-o în urmă cu câțiva ani, la seral. Conform surselor acesta a obținut 3.60.
După cum știm, speranța moare ultima, așa că, prim-vicepreședintele PNL Vrancea a depus contestație. Pe lângă funcția de conducere din Partidul Național Liberal, Daniel Moroșanu este și consilier local. Cel mai probabil perseverența câștigată în toți acești ani de studiu l-au adus în această poziție.
Dezbinarea politică, intens resimțită pentru USR și PNL. Interesele personale sunt primordiale
Jocurile politice și modul în care este gestionată „bucătăria” fiecărui partid nu reprezintă un subiect nou pentru nimeni. Totuși dezbinara la nivel central a USR și PNL, a fiecărei filiale, denotă organizarea slabă a conducerii dar, totodată, accentuează interesul principal al membrilor acestor partide: interesul propriu. Pe 24 iunie reprezentanții formațiunilor politice vrâncene ai Partidului Național Liberal, Alianței USR PLUS, Partidei Romilor „Pro Europa” și Partidului Verde s-au întâlnit pentru a stabili un candidat comun la președinția Consiliului Județean Vrancea.
În primă fază ar putea fi de apreciat o astfel de inițiativă, ținându-se cont de faptul că în general este prezentat ca primordial interesul cetățeanului, dar se poate vedea faptul ca doar interesul propriu primează. La nivel central, greii ambelor partide se ciondanesc, dar când vine vorba despre un așa supranumit ‘ciolan’ local, toate sunt bune și frumoase.
Discursul politicienilor VS adevărul din România
Discursurile politice pompoase prin care politicienii încearcă să emoționeze și să câștige încrederea cetățenilor au reprezentat o metodă de manipulare a masei. Totuși, în ultima perioadă, haosul creat la nivelul filialelor partidelor USR și PNL denotă o intensă dorință a membrilor de a gestiona și rezolva problemele proprii în defavoarea celor ale cetățenilor.
Deși, activitatea politicienilor este oscilantă atunci când vine vorba despre soluționarea unor chestiuni de interes național sau al unui grup mărit de cetățeni, putem observa cu ușurință perseverența cu care aceștia prezintă liste interminabile de proiecte pe care promit că le vor pune în practică. Din păcate acestea rămân doar idei aruncate în univers care se pierd după ocuparea anumitor funcții.
Alianțele se creează pe bandă rulantă în România
Un alt aspect important de menționat este motivul pentru care aceste grupări politice au făcut o alință. După modelul cu care liberalii dar și membrii Uniunii Salvați România ne-au obișnuit, aceștia au ca scop comun să îl dea jos din funcție pe Marian Oprișan. Principiul „Divide et impera” (divide și cucerește) folosit de aceștia își are rădăcinile bine fixate în mentalitatea membrilor, tactica nu este una noua și este obscura.
Click aici pentru a citi continuarea