Magazin

Speranță pentru România – ONG-ul cu și pentru oameni

Publicat: 13 apr. 2021

Asociația Speranță pentru România este un ONG care a luat naștere în 2009, în urma unor vizite la persoane care nu au parte de ajutor în caz de boală sau sărăcie. Totul a început cu un grup restrâns de oameni, care a văzut care sunt necesitățile unor familii, care nu au o sursă de venit stabilă și suferă de boli grave.

Echipa este formată din cinci angajați, patru voluntari și un colaborator, dar plănuiesc să se extindă, pentru că numărul de cazuri este tot mai mare. Din fericire și donațiile sunt în număr tot mai mare. Pandemia a scos la iveală și lucruri bune. În această perioadă donațiile au crescut, dovadă a faptului că oamenii au devenit mai empatici.

Donații pentru cauze umanitare

Fiecare persoană poate să doneze o anumită sumă spre acest ONG prin diferite metode. Prima variantă, care este printre cele mai utilizate, este transferul bancar, iar pe site-ul lor www.sperantapentruromania.ro sunt vizibile toate conturile. Datorită faptului că majoritatea oamenilor au aplicații pe telefon care permit transferul de bani, plata online cu cardul este cea de-a doua variantă. Donațiile prin SMS sau PayPal sunt ultimele variante, iar oricare dintre acestea poate ajuta o familie la nevoie.

În urma donațiilor oricare dintre cazurile de pe site poate beneficia de ajutor. Sunt multe situații în care persoanele care suferă de boli grave, precum leucemie sau cancer, nu își permit să beneficieze de tratamentul necesar. Fiecare donație îi aduce mai aproape de o viață lipsită de durere. O altă „boală” este sărăcia. Cazurile de familii sărace, care nu au venituri stabile sau dacă au sunt prea mici, sunt nenumărate. Aceasta este a doua categorie de oameni pentru care poți dona bani.

Pentru persoanele juridice, care dețin firme, donațiile se pot face prin intermediul acesteia. Dacă te afli printre aceste persoane, directioneaza 20% din impozitul pe profit spre Asociația Speranță pentru România, pentru ca astfel începe schimbarea.

Cazurile tot mai multe necesită dezvoltarea asociației

În toți acești ani de când activează, asociația a ajuns în prezent în punctul de a se extinde, deoarece apar din ce în ce mai multe cazuri, iar echipa este prea mică pentru a rezolva toate problemele. Fiecare persoană care donează poate vedea pe site evoluția strângerii de fonduri pentru fiecare caz, astfel este menținut contactul activ între beneficiari și donatori.

În perioada care urmează, echipa Speranță pentru România vrea să actualizeze platforma pentru strângerea de fonduri și să-și mărească echipa, prin intervenția mai multor colaboratori și voluntari. Indiferent de locație, orice persoană poate opta pentru acest aspect, deoarece vor să se extindă pe plan național. Sesiunile live care vor apărea, vor transmite publicului larg mai multe informații și astfel vor fi mai vizibili oamenilor din toate colțurile țării.

Fiecare caz în parte depinde de bunăvoința oamenilor, care dăruiesc puțin din ceea ce au și pentru cei care nu dispun de cele necesare. Există foarte multe cazuri de copii și adulți bolnavi care trec prin chinuri groaznice, iar cu fiecare donație sunt mai aproape de tratamentul și viața de care au nevoie.

Puteți vedea fiecare caz pe site-ul lor, alături de conturile pentru donații și, pentru alte informații, puteți trimite e-mail la adresa infosperanta@gmail.com sau puteți suna la numărul 0744.669.965.

 

Adauga un comentariu