Destinatii turistice

Spirit medieval pur. Cel mai frumos sat – FOTO

Publicat: 06 apr. 2020

Spirit medieval pur. În regiunea Aragon aflată în nord-estul Peninsulei Iberice se afla un loc de o frumuseţe uimitoare. Este vorba despre satul Albarracin. Aici, se pare că o bucăţică din Spania medievală a fost extrem de bine conservată.

Înconjurat de dealuri, satul din provincia Teruel este plin de atracţii, de la aleile romantice şi casele superbe ale localnicilor până la impunătoarele castele şi capele. Deasupra satului se afla o minunată catedrala ridicată în stilul Mudéjar. Superbele sale ornamente inspirate din arta islamică incanta ochii turiştilor care vin pe aceste meleaguri.

Rol major în Evul Mediu

În zilele noastre, satul este locuit de aproximativ 1.000 de locuitori. Conform istoricilor, se pare că satul a avut o importanţă deosebită în perioada medievală, când a fostcapitala unui regat taifa. Regatele taifa au fost state musulmane independente care s-au format după distrugerea califatelor. Unele dintre aceste regate au plătit chiar tribut creştinilor, pentru a-şi menţine independenta.

Spirit medieval pur. Atracţii la tot pasul

Dacă mergeţi la Albarracín trebuie neapărat să vizitaţi o serie de atracţii turistice. Cel mai important este Alcázarul, un castel medieval fortificat în stilul Taifa, construit în secolul al XI-lea. Tot aici se găseşte Catedrala San Salvador, din secolul al XVI-lea, Palatul fostului episcop, Biserica Santa Maria şi Plaza Mayor, unde se afla primăria şi un punct de observare peste răul Guadalaviar.

În jurul localităţii satului Albarracín putem găsi Parcul Cultural Albarracín. Acesta care conţine o colecţie de artă rupestră din patrimoniul mondial UNESCO, precum şi artefacte din războiul civil şi diverse construcţii tradiţionale, cum ar fi cuptoare şi mori.

Locaţia mai este cunoscută şi pentru gastronomia sa, în cadrul căreia se evidenţiază gazpacho, cocido de toro sau rosquilas arabeşti delicioase.
Adauga un comentariu