Actualitate

Spitalele suport COVID-19 din Iași lucrează la capacitate maximă! Dr. Carmen Manciuc: „Avem din ce în ce mai multe cazuri severe spre grave și din ce în ce mai multe internări”

Publicat: 18 aug. 2020
Spitalele suport COVID-19 din Iași lucrează la capacitate maximă pentru că se înregistrează din ce în ce mai multe cazuri de coronavirus severe spre grave
Spitalele suport COVID-19 din Iași lucrează la capacitate maximă

Spitalele suport COVID-19 din Iași lucrează la capacitate maximă. Ieri mai erau 12 locuri libere pentru pacienții cu coronavirus. Cele 5 spitale care îngrijesc bolnavi cu COVID-19 externează zilnic pacienți asimptomatici, dar locurile se ocupă imediat. În medie, 8-9 ieșeni pe zi sunt diagnosticați cu COVID-19 la UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași

Spitalele suport COVID-19 din Iași lucrează la capacitate maximă. Ieri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași se eliberau 4 locuri care urmau să fie imediat ocupate, la Spitalul de Pneumoftiziologie, la Spitalul Clinic de Recuperare și la Spitalul Militar nu mai era niciun pat liber. Doar la Spitalul „Căi Ferate” din Iași mai erau 12 locuri libere pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus. La Iași, ieri s-au diagnosticat 52 de noi pacienți infectați cu COVID-19. Bolnavii au fost repartizați către spitalele suport COVID-19 în funcție de gravitatea bolii. Pacienții asimptomatici au mers la Spitalul Clinic de Recuperare sau la Spitalul Militar, iar cei cu forme ușoare, medii sau grave ale bolii au fost direcționați către celelalte unități medicale suport COVID-19 din Iași. La UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, din 30 de pacienți suspecți de COVID-19, 9 au fost diagnosticați pozitiv.

Dr. Carmen Manciuc: „Din păcate, înregistrăm din ce în ce mai multe cazuri severe spre grave. Lucrăm la capacitate maximă”

Spitalele suport COVID-19 din Iași sunt din ce în ce mai aglomerate. Ieri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași s-au eliberat 4 locuri, dar au fost imediat ocupate. Problema principală, așa cum spun medicii, este că Iașul are din ce în ce mai multe cazuri de coronavirus severe spre grave și din ce în ce mai puține externări.

„La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, paturile care se eliberează sunt imediat ocupate. Lucrăm la capacitate maximă. Avem din ce în ce mai multe cazuri severe spre grave și din ce în ce mai multe internări. La secția de Terapie Intensivă avem internați 9 pacienți în stare critică, deci niciun loc liber. Din păcate, înregistrăm din ce în ce mai multe cazuri severe spre grave. Tot mai mulți pacienți au nevoie de suport de oxigen și tratament cu tocilizumab, un medicament extrem de puternic. Populația s-a relaxat, iar acest aspect se reflectă în creșterea numărului de internări din spitale. Facem zilnic externări, dar numărul crescut de cazuri face ca locurile să fie imediat ocupate”, spune dr. Carmen Manciuc, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

La Spitalul Clinic de Recuperare, spital suport COVID-19, toate paturile sunt ocupate, deși mulți pacienți se externează la 48 de ore

La Spitalul Clinic de Recuperare, spital suport COVID-19, toate paturile sunt ocupate. La această unitate medicală se internează pacienții diagnosticați cu coronavirus asimptomatici sau cu forme ușoare. Cei asimptomatici se pot externa la cerere la 48 de ore de la internare, motiv pentru care rulajul pacienților este extrem de mare. Medicii de la Spitalul Clinic de Recuperare încearcă să explice pacienților care aleg să se externeze la cerere riscurile la care se supun și-i supun pe cei apropiați dacă nu respectă indicațiile de autoizolare la domiciliu. Din păcate, nici până în acest moment pacienții asimptomatici nu pot fi verificați dacă respectă sau nu autoizolarea la domiciliu. După externare, aceștia țin legătura cu medicii de familie și-i înștiințează constant despre starea lor de sănătate. Totodată, de la medicii de familie, ieșenii trebuie să-și ia concediu medical.

Ieri, la Iași au fost diagnosticate 52 de persoane cu coronavirus. Se înregistrează o creștere a numărului de cazuri

Ieri, la Iași au fost dignosticați 52 de pacienți cu coronavirus. Se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de coronavirus comparând cu săptămâna trecută când, zilnic, în medie, se diagnosticau aproximativ 30 de ieșeni pozitiv la infecția cu coronavirus. Mulți ieșeni aleg să-și facă testul PCR la clinicile private din Iași și, de multe ori, așa cum spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Iași, aceștia nu anunță autoritățile dacă au rezultatul pozitiv. Abia după câteva zile de la diagnosticare, clinicile private transmit reprezentanților DSP rezultatele testelor.

„Recomandăm ieșenilor care își efectueză testul PCR la clinicile private să ne comunice dacă rezultatul testului este pozitiv. Populația trebuie să înțeleagă că prin necomunicarea rezultatelor pozitive ale unui test PCR își pun sănătatea în pericol. Totodată, pun în pericol și sănătatea celor din jur”, spun reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu