Actualitate

Spitalul Colentina din București a fost redeschis

Publicat: 16 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spitalul Colentina din București a fost redeschis
Spitalul Colentina din București a fost redeschis

Spitalul Colentina din Capitală se redeschide începând de astăzi, 16 iulie 2020. Foarte mulţi bolnavi aveau nevoie să se deschidă această unitate medicală, după ce spitalul a fost închis pentru pacienţii cu boli cronice, fiind destinat doar celor infectați cu noul coronavirus.

Spitalul Colentina din București s-a redeschis

Spitalul Colentina se redeschide, în mod oficial, începând de joi, 16 iulie 2020, pentru o lună, după ce a primit avizul de funţionare cu caracter temporar şi s-a decis că unitatea îndeplineşte prevederile normelor antiepidemice şi de igienă în vigoare.

Avizul a fost semnat de șefa Direcției de Sănătate Publică Bucureşti.

Gabriela Firea a solicitat redeschiderea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat faptul că a solicitat Ministerului Sănătăţii de două luni zile redeschiderea spitalului.

Potrivit edilului, „acest aviz este valabil o lună de zile, pe perioada stării de alertă. Vom vedea ce se va întâmpla pe urmă.

În plus, internările nu se pot face de mâine, pentru că mai sunt acolo bolnavi COVID”, a declarat, joi, 16 iulie 2020, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prezentă la redeschiderea unității spitalicești.

Funcționarea unității medicale până la sfârşitul anului

Tot de astăzi, bolnavii cu virusul COVID-19 care erau internaţi la Colentina vor fi transferaţi în clădirea Spitalului STB, care se află în apropiere, şi este definită în acest document ca „secţie exterioară” a unităţii.

Acolo vor fi 33 de paturi de spitalizare pentru bolnavi cu COVID, din care trei paturi la Terapie Intensivă, se mai arată în document.

În ce priveşte spitalul Colentina, documentul mai arată că, până la sfârşitul acestui an, unitatea va avea 599 de pături pentru spitalizare continuă şi 66 de pături pentru spitalizare de zi, toate acestea fiind pentru bolnavi care nu au coronavirus.

Managerul de la Colentina a fost testat pozitiv cu COVID-19

Managerul Spitalului Colentina, dr. Remus Mihalcea, a fost infectat cu coronavirus săptămâna trecută. Managerul a început să se simtă rău începând de lunea trecută, a fost testat la Spitalul Victor Babeș, testul a ieșit pozitiv.

Ulterior, medicul a fost internat la secția de Pneumologie a Spitalului Colentina. Este simptomatic, are febră și respiră greu.

Spitalul Colentina din București a fost închis din luna martie

Pe 16 martie, în plină stare de urgenţă, a venit anunţul că Spitalul Colentina se va transforma în centru unic pentru tratarea bolnavilor de coronavirus care au și alte afecțiuni. Ordinul a fost semnat de profesorul Horațiu Moldovan, secretar în Ministerul Sănătății.

„Decizia de a deveni Spitalul Clinic Colentina ca un spital de suport pentru Institutul Matei Balș a fost luată împreună cu prof. Streinu Cercel și cu managerul spitalului Colentina și, de asemenea, împreună cu primarul Capitalei Gabriela Firea și Direcția de Asistență Medicală a Bucureștiului. Spitalul are aproape toate specialitățile și se găsește în incinta Institutului Matei Balș.

Colentina e un spital pavilionat care permite izolări pe pavilioane, ceea ce permite controlul mai eficient al unei eventuale infecții. Am considerat că e cel mai potrivit și am luat această decizie”, spunea atunci Moldovan, secretar în Ministerul Sănătății.

Adauga un comentariu