Local

Spitalul de Recuperare din Iaşi a alocat 20 de paturi pentru pacienţii cu Covid-19. Se aşteaptă ordinul de ministru pentru a primi persoanele testate pozitiv

Publicat: 28 iul. 2020
Spitalul de Recuperare din Iaşi a alocat 20 de paturi pentru pacienţii cu Covid-19. Se aşteaptă ordinul de ministru pentru a primi pacienţii testaţi pozitiv
Spitalul de Recuperare din Iaşi a alocat 20 de paturi pentru pacienţii cu Covid-19

Spitalul de Recuperare din Iași urmează să devină spital suport pentru pacienții cu noul coronavirus. În aceste momente se așteaptă ordinul ministrului Sănătății pentru a da undă verde în sprijinirea unităților medicale destinate tratării acestor pacienți.

Spitalul de Recuperare Iași va deveni spital suport Covid-19

Managerul unității spitalicești a declarat pentru Cotidianul BZI că Spitalul de Recuperare din Iași a alocat 20 de paturi pentru pacienții cu noul coronavirus. Carmen Cumpăt a declarat că vor prelua pacienții cu forme ușoare deoarece în unitatea medicală nu există secție de Anestezie și Terapie Intensivă pentru pacienții testați pozitiv cu SARS-COV-2.

„Aşteptăm momentan ordinul ministrului Sănătăţii prin care suntem nominalizaţi ca spital suport şi după aia probabil vom primi pacienții cu Covid-19. Momentan nu a venit. Avem 20 de locuri destinate pentru pacienţi Covid-19, fără ATI. La ATI rămân Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Neurochirurgie şi Pneumoftiziologie.”, a declarat Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare.

Managerul mai spune că vor încerca să facă faţă acestei situaţii şi aşteaptă ajutorul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva Iaşi pentru a primi informaţii despre medicaţia pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Managerul Carmen Cumpăt susţine că trebuie discutat clar pe unde intră pacientul, cine îl preia, cine face igienizarea, cine preia deşeurile şi cine duce mâncarea.

În momentul de faţă se face o recrutare a voluntarilor pentru această activitate deoarece personalul medical încă este necesar. De asemenea, există o recomensa suplimentară faţă de remunerarea obişnuită.

Spitalul de Recuperare Iaşi nu poate prelua cazurile grave de pacienţi Covid-19 deoarece nu sunt compartimente de Anestezie şi Terapie Intensivă speciale pentru secţia de infectaţi. Astfel, va prelua cazurile cu o formă medie sau uşoară.

Spitalul de Recuperare a preluat pacienți non-Covid 19 de la Spitalul „Sf. Spiridon”

Din data de 29 aprilie 2020, Spitalul Clinic de Recuperare Iași, unitate medicală aflată în coordonarea municipalității, a anunțat că va trata pacienții cu patologie medicală non-Covid 19 proveniți de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Viitorii pacienți care vor fi trataţi la Spitalul de Recuperare, care vor avea la dispoziție 90 paturi, vor fi testați, la internare, prin teste PCR, testare de care va beneficia și personalul medical și nemedical care își desfășoară activitatea în cadrul spitalului din subordinea municipalității.

„Prin această măsură, Primăria Municipiului Iași dă o nouă dovadă de solidaritate față de sistemul medical ieșean în lupta împotriva noului coronavirus. Vrem să asigurăm o rezervă de paturi pentru Spitalul Sf. Spiridon, atât ca măsură de prevenție în lupta cu această pandemie, dar și în semn de solidaritate față de personalul medical ieșean aflat în prima linie de luptă în combaterea acestei boli. Vreau să asigur tot personalul Spitalului de Recuperare, fie că vorbim de cadrele medicale, fie că vorbim de ceilalți angajați ai spitalului, de tot sprijinul Primăriei Municipiului Iași în această provocare.Toți trebuie să ne asumăm cu responsabilitate această misiune care va fi o mână importantă de ajutor în bătălia care se duce în aceste zile. Știu că nu va fi ușor, dar doar împreună vom reuși să câștigăm acest război important pentru sănătatea tuturor românilor!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comentarii
Adauga un comentariu