Actualitate

Spitalul din Orăştie întâmpină probleme. A murit bărbatul infectat cu Covid-19 care a aşteptat cinci zile să intre la ATI

Publicat: 12 nov. 2020
Toma Avrigean a murit de Covid-19
Toma Avrigean a decedat de Covid-19 la Spitalul din Orăștie

Un bărbat infectat cu noul coronavirus, din judeţul Hunedoara, a murit după ce a aşteptat cinci zile să prindă loc la secţia de Antestie şi Terapie Intensivă. Acesta a fost transferat mult prea târziu de la spitalul din Orăştie la spitalul din Deva.

Bărbatul a fost nevoit să aștepte nu mai puțin de cinci zile, la spitalul din Orăștie, pentru a se elibera un pat de la o secție de Anestezie și Terapie Intensivă. Decizia medicilor de a-transfera a fost mult prea târziu luată. Toma Avrigean trebuia să fie transferat la spitalul din Deva.

Din păcate, anunțul trecerii în neființă a fost făcut de fiica sa, Alexandra Avrigean, pe pagina de socializare Facebook. Toma Avrigean potrivit declarației familiei avea mari probleme de sănătate din cauza infectării cu virusul Covid-19. Bărbatul a fost internat de vineri, 6 noiembrie 2020, la spitalul din Orăștie.

Din păcate, cadrele medicale au anunțat familia că s-a găsit un loc la ATI la Spitalul din Deva, dar a fost prea târziu. Bărbatul în momentul transferului avea o saturație de 34% și cu ambii plămâni afectați în proporție de 99%.

Membrii familiei au făcut eforturi supraomenești în ultimele zile, pentru a-i găsi un loc la Terapie Intensivă în mai multe județe ale României. Având în vedere contextul actual al sistemului sanitar din cauza pandemiei cu noul coronavirus și exploziei cazurilor noi, soarta nu a fost prea blândă cu acest bărbat.

Problema lipsei locurilor la secția ATI a fost semnalată de numeroși medici, printre care și prof. dr. Carmen Dorobăț. Aceasta a expus situația actuală a spitalelor Covid-19 din municipiul Iași.

Mesajul publicat de fiică pe pagina de Facebook, de-a dreptul emoționant

La scurt timp după ce a fost declarat decesul bărbatului, fiica acestuia a publicat un mesaj cutremurător pe pagina de socializare Facebook, mesaj pe care îl redăm integral mai jos!

„Tati, îmi pare rău ca în ultimul timp nu am petrecut mai mult timp împreună! Îmi pare rău că nu am știut cum să procedez ca să te ajut. Știu cu siguranță că, dacă ai fi fost în locul meu, tu ai fi făcut tot posibilul să mă ajuți! Îmi cer iertare că am fost neputincioasă, că nu am avut puterea și cunoștințele necesare să mă lupt cu sistemul medical și să te salvez! Zilele petrecute în Spitalul Municipal din Orăștie ți-au fost fatale! Deși știau cum se procedează, te-au trimis în ultimul moment la Urgențe la Deva.

Te-au trimis cu o saturație de 34% și ambii plămâni afectați în proporție de 99%. Aveai șanse să trăiești, aveai șanse să îmi fii alături mult timp de acum înainte.

„Aveam și încă am nevoie de tine, am nevoie să mă înveți cum să mă descurc în viață, cum să fac față răutății cu care ne confruntăm”

Îmi cer mii de scuze că nu am putut să îți fiu aproape, ai dus lupta asta de unul singur, nu am avut posibilitatea să îți fiu alături, să îți spun cât de mult te apreciez pentru tot ceea ce ai făcut pentru noi, pentru cât te-ai luptat ca nouă să ne fie bine. Chiar și în situația în care te-ai aflat, ne-ai sunat și mi-ai spus să avem grijă de noi, să ne ferim cât putem de virusul acesta, erai îngrijorat pentru noi când, de fapt, trebuia să fii puternic și să crezi în tine.

Doar tu știi câtă suferință ai îndurat și cu câtă indiferență ai fost tratat. Te-am întrebat dacă medicii din Orăștie se ocupă de tine, mi-ai spus că da, dar când a vorbit mami cu tine i-ai spus, șoptind, deoarece îți era frică să nu te audă cineva și să nu te mai bage în seamă deloc, că „nu se ocupă de noi”.

„Am avut încredere în ei, tată, am avut încredere că fac tot posibilul să te ajute….”

Iartă-mă că nu am luptat mai mult pentru tine! A fost nevoie de intervenție externă pentru a afla și cei din spitalul din Orăștie că există posibilitatea ca pacienții a căror stare de sănătate este grav afectată să fie transportați de urgență la cel mai apropiat spital care deține aparatele necesare stabilizării bolnavului.

Tată, îți promit că mă voi informa și voi face tot posibilul să îi ajut pe alții care sunt în aceeași situație în care ai fost și tu! Dacă pe tine nu te-am putut ajuta, mai există o speranță pentru alții! Îi mulțumesc din tot sufletul doamnei doctor de la Urgențe de la Deva care a luptat cot la cot cu tine și a dat telefoane de telefoane, care a suferit alături de noi!
Vă mulțumesc din suflet că ați încercat să îl ajutați și știu că, dacă tati ar fi fost transferat din ziua în care cei de la spitalul din Orăștie ne-au sunat să ne informeze că tati trebuie transferat de urgență la ATI, sunt sigură că tati acum era bine, era în viață!

Știu că ești lângă mine și mă veghezi, știu că tu nu m-ai părăsit și nu o s-o faci niciodată! Te rog să nu mă părăsești niciodată, te rog ghidează-mă și ajută-mă când am nevoie! Te rog fii alături de mami, dă-i putere și ajut-o să fie bine și să nu pățească nimic!

Tati, te iubesc din tot sufletul, atât eu, cât și familia, vecinii, cei apropiați! Tată, promit că o să fiu tare pentru tine și pentru mami! Dumnezeu să îți fie alături și să te aibă în paza lui!”.

Adauga un comentariu