National

Spitalul la care a fost acționar Andreea Moldovan percepea o taxă pentru măsurarea temperaturii

Publicat: 22 apr. 2021
Medicul Andreea Moldovan consideră că luna septembrie va fi o loterie
Andreea Moldovan a făcut prima declaraţie după ce a fost demisă, împreună cu Vlad Voiculescu de premierul Florin Cîțu

Spitalul Sf. Constantin din Brașov, la care a fost acționară Andreea Moldovan, percepea o taxă pentru măsurarea temperaturii.

La efectuarea triajului epidemiologic, persoanele erau nevoite să plătească o taxă de 20 de lei, pentru măsurarea temperaturii. Unitatea medicală a fost amendată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Mai exact, atunci când oamenii voiau să intre în spital, erau nevoiți să plătească o taxă de 20 de lei, pentru măsurarea temperaturii. Reamintim că temperatura se măsoară pe gratis în spitale, magazine, supermarketuri, instituții sau restaurante.

Potrivit Bugetul.ro, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov a aplicat o amendă în valoare de 30.000 de leiîn cazul spitalului privat.

Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost acționar la Spitalul Sf. Constantin din Brașov, până în luna februarie a anului 2021. Soțul său, medic cirurg, este în continuare acționar al societății prin care operează spitalul privat din Brașov.

Andreea Moldovan a fost acționar al firmei TEO HEALTH SA, firmă prin care operează Spitalul Sf. Constantin din Brașov.

Spitalul privat din Brașov, amendat de ANPC

În decembrie 2020, ANPC a amendat Spitalul Sf. Constantin. Ulterior, potrivit sursei citate mai sus, SC TEO HEALTH SA s-a adresat instanței.

Conform unei decizii a magistraților, din data de 17 martie 2021, pe fond, firma în care a fost acționar Andreea Moldovan a pierdut procesul.

Ministerul Sănătății a introdus obligativitatea realizării triajului epidemiologic, la intrarea în spații închise, în luna mai 2020.

Măsura a fost dispusă pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2.

Adauga un comentariu