National

Spitalul Militar Cluj, declarație de ultimă oră în starea lui Florin Piersic

Publicat: 02 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Spitalul Militar Cluj declarație de ultimă oră în starea lui Florin Piersic
Spitalul Militar Cluj, declarație de ultimă oră în starea lui Florin Piersic

Spitalul Militar Cluj vin cu precizări după ce, în spațiul public, a apărut informația potrivit căreia actorul Florin Piersic ar fi contactat o infecție nosocomială pe timpul internării în unitatea medicală.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și pentru clarificarea aspectelor în legătură cu asistența medicală acordată actorului Florin Piersic în spitalul nostru, vă comunicăm următoarele:

Actorul Florin Piersic nu a contactat nicio infecție nosocomială pe timpul internării în spitalul nostru; Acesta a fost tratat pentru patologia complexă pentru care s-a adresat spitalului;

Actorul și familia acestuia au cerut să nu fie furnizate informații medicale și dorește păstrarea intimității. Vă adresăm rugămintea de a respecta Legea privind drepturile pacientului, mai ales în ceea ce privește confidențialitatea datelor medicale”, spun reprezentanții spitalului.

Florin Piersic a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj – Napoca

Vă reamintim că Florin Piersic a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj – Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici.

Actorul a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un stimulator cardiac. Intervenţia chirurgicală la genunchi, efectuată în cursul zilei de luni la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, a decurs bine, dar pacientul are nevoie de recuperare. Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care se pare că s-a extins.

Ultimul spectacol în 6 aprilie

Maestrul Florin Piersic a avut ultimul spectacol în data de 6 aprilie 2023. Atunci el a jucat piesa ”Străini în noapte” pe scena Teatrului Radu Stanca, din Sibiu.

„A fost o bucurie de întâlnire cu ocazia Zilei mondiale a teatrului. Împreună cu Constantin Chiriac și Constantin Necula”, a scris pe pagina personală marele actor.

Pe 1 aprilie, Florin Piersic a jucat la Timișoara. El a fost aplaudată la scenă deschisă de sutele de spectatori prezenți în sală.

„Ce public minunat la Timișoara, la recitalul „Nu-ntreba câți ani am”! Sunt copleșit!”, a scris Florin Piersic.

Florin Piersic are 88 de ani. El s-a născut pe data de 27 ianuarie 1936.

Foaia Transilvană îi transmite marelui actor multă sănătătate și îi dorește însănătoșire grabnică.

Comentarii
Adauga un comentariu