Local

Spitalul Mobil de la Lețcani va primi de marţi primii pacienţi la Terapie Intensivă

Publicat: 24 oct. 2020
Spitalul Mobil de la Lețcani privire de ansamblu
La Spitalul Mobil de la Lețcani a ajuns în cursul dimineții de astăzi Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, alături de Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății și Vasile Cepoi.

La Spitalul Mobil de la Lețcani a ajuns în cursul dimineții de astăzi Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, alături de Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății și Vasile Cepoi, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași.

În urma vizitei efectuate, profesor doctor Carmen Dorobăț a prezentat constatările cu privire la Spitalul mobil din Lețcani. O vizită care a fost făcută mai ales pentru a evaluarea funcționarea instațiilor de la secîia de Terapie Intensivă și propunerea unei solutii de rezervă în cazul unei eventuale defecțiuni.

”În cursul dimineții de astăzi am efectual la secția exterioară de la Lețcani împreună cu domnul Ministru al Sănătății și domnul director al Direcției de Sănătate Publică și am constatat că în partea dată în folosință fluxul e ok. Personalul care lucrează acolo e foarte mulțumit. Acum sunt internați la Lețcani 35 de pacienți confirmați, cu forme ușoare și medii. Dorim să dăm și zona de până la 70 de pături pentru confirmați odată cu 1 noiembrie”, a declarat prof dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Soluția pentru posibile defecțiuni ale instalațiilor: butelii de oxigen

Primii pacienți la secția de Terapie Intensivă din Iași ar urma să vină de marți. De altfel, s-a propus ca, mai multe butelii de exigen să fie o rezervă pentru situația în care s-ar defecta una dintre instalațiile de la Spitalul mobil din Lețcani. O altă constatare a fost cea a faptului c„ numărul persoanelor din zona de triaj a scăzut considerabil.

”La Terapie Intensivă am hotărât să avem o rezervă de tuburi de oxigen până la finalizare cu stocatorul. Am evaluat un interval de timp, în sensul că, primii pacienți de terapie intensivă ar putea ajunge la Lețcani marți, într un număr cât ne va permite puterea oxigenului. La Terapie Intensivă la boli infecțioase mai sunt 2 locuri, din fericire nu prin deces. În zona triaj nu mai există acele cozi. Schimbarea legislației cu implicarea medicilor de familie a dus la o importantă scădere a numărului de persoane la triaj. Va crește calitatea actului medical pentru cei internați”, a mai precizat prof dr. Carmen Dorobăț.

Până la sfârşitul săptămânii toate cele 70 de paturi de la Spitalul mobil din Lețcani vor fi date în folosinţă pacienţilor.

Comentarii
Adauga un comentariu