Local

Spitalul Sf. Spiridon şi-a completat echipa de conducere. Dr. Lidia Ionescu, noul director medical

Publicat: 04 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spitalul Sf. Spiridon şi-a completat echipa de conducere. Dr. Lidia Ionescu noul director medical
Managerul Dan Timofte a numit-o pe dr. Lidia Ionescu noul director medical al Spitalului Sf. Spiridon Iași

Luni, 4 ianuarie 2020, echipa de conducere a Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi a devenit completă. Dr. Lidia Ionescu este noul director medical al unităţii medicale ieşene.

Managerul Dan Timofte a numit director interimar pe conf. dr. Lidia Ionescu, medic chirurg, şefa la secţia clinică III Chirurgie. În locul ei la clinică, şef de secţie rămâne dr. Radu Dănilă, șef de lucrări. Cât timp dr. Ionescu va fi director medical, dr. Dănilă va fi provizoriu şef de secţie. Ambii fiind chirurgi renumiţi în cadrul unităţii spitaliceşti.

Medicul chirurgic dr. Lidia Ionescu este o persoană îndrăgită şi de medicii rezidenţi.

Dr. chirurg Dan Timofte, noul manager al Spitalului Sf. Spiridon Iași

De vineri, 18 decembrie 2020, Spitalul Sf. Spiridon din Iași are un nou manager. În timpul unei conferințe de presă care a avut loc în urmă cu o lună de zile, actualul manager ec. Ion Bîrliba a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat la șefia unității medicale pe care a condus-o pentru 14 ani și șapte luni.

Începând din data de 18 decembrie această funcție a fost preluată de doctorul chirurg Dan Timofte, actualul director medical. Ec. Ion Bîrliba a revenit începând de luni, 21 decembrie 2020 la fostul său loc de muncă, șef al compartimentului de audit din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași.

Dr. Dan Timofte este chirurg în cadrul Spitalului Sf. Spiridon.

Ec. Ion Bîrliba a declarat în urmă cu o lună că nu intenționează să mai candideze

În cadrul unei transmisiuni live pentru BZI.ro, managerul Spitalului Sf. Spiridon, Ioan Bîrliba  a declarat în urmă cu o lună că nu intenționează să candideze pentru un nou mandat în funcția de manager al unității medicale. Acesta a menționat că, în cei 14 ani și jumătate de când se află la conducerea instituției, a făcut toate eforturile necesare pentru a transforma spitalul într-un bun exemplu de administrație. Acesta a adăugat că, de-a lungul tuturor mandatelor, a avut alături un colectiv extraordinar.

„Pe 18 decembrie expiră contractul, în acest context, iau în calcul să nu mai particip la un nou concurs, 14 ani jumate am coordonat unitatea medicală. Poate este nevoie de sânge mai tânăr, poate oboseală a intervenit, consiliul de administraţie a familiei a contat, simt nevoia să mai fiu alături de ei. Am 61 de ani, pot să mai fac şi altceva. Ce am putut să fac pentru acest spital, am făcut. Nu este nevoie să fac o dâre de seamă vis a vis de ce am realizat alături de colaboratorii mei. Sunt alături de dvs până când va fi nevoie”, a declarat managerul Spitalului.

Ec. Ioan Bîrliba a vorbit de asemenea despre eforturile considerabile depuse pentru a menține Spitalul Sf. Spiridon în parametri normali de funcționare în raport cu numărul ridicat de pacienți care zilnic trec pragul unității medicale.

„Spitalul Sf. Spiridon a încercat şi sper că a reuşit să facă faţă tuturor situaţiilor. Capacacitatea spitalului este de 1028 de paturi, zilnic media este de 450 – 500 de pacienţi, cu patologie gastro intestinală şi cardiologie, urmează chirugiile. Vin urgente care trebuie preluate ca fiind pozitive. Ni s-au asigurat materiale de protecţie necesare. Făceam 50 de operaţii pe zi, acum facem 20. Privesc operaţiile salvatoare de viaţă. O secţie din cadrul spitalului a fost alocată pacienţilor Covid-19, cu 65 de paturi. Media zilnică este de 15-20 de pacienţi pozitivi. În acest context, preluăm formele uşoare, medii, asimptomatice.

Adauga un comentariu