Actualitate

Spitalul unde toți medicii și-au dat demisia pentru că urmau să trateze pacienți cu Covid-19!

Publicat: 29 mart. 2020

La Mioveni, toţi medicii din spitalul inaugurat anul trecut şi-au depus demisiile după ce au aflat că unitatea lor va deveni centru Covid-19. Acuză lipsa de echipamente de protecţie. Doar trei demisii au fost acceptate, iar restul aşteaptă decizia managerului.

Horia Trăilă, manager spitalul Mioveni, a delcarat că înțelege teama cadrelor medicale.

„Pot să vă spun că înţeleg frica oamenilor, spitalul u a fost proiectat ca spital de boli infecţioase. Eu nu pot să-mi expun oamenii aiurea. Ei nu s-au gândit la asta. Avem doar 60 de combinezoane! 60, atât. Deci nu ajung nici să le împrăştii în spital! Am reuşit să angajez un infecţionist şi un igienist, am promisiunea că spitalul de boli infecţioase ne va ajuta. Speram să primim şi personal ATI în măsura în care aici vor fi trimise ventilatoare”, a precizat Horia Trăilă.

Până în acest moment se ştie cu certitudine că vor exista centre COVID-19 în Hunedoara, Prahova, Braşov, Arad, Suceava şi Iaşi. În Bucureşti, pe lângă cele două Spitale de boli infecţioase, Matei Balş şi Victor Babeş, pacienţii infectaţi cu coronavirus sunt trataţi şi la Spitalul Colentina, dar vor fi primiţi în curând şi la Maternitatea Filantropia.
Adauga un comentariu