National

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, amendat după ce o persoană decedată a fost abandonată pe hol

Publicat: 19 ian. 2020

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a fost penalizat în urma imaginilor apărute în mediul online. În acestea se putea observa cu o persoană decedată a fost lăsată pe o targă pe holurile spitalului. Suma cu care a fost amendată instituţia este de 20.000 de lei. De asemenea asistenta care a lăsat brancarda cu decedatul într-un spaţiul neadecvat a fost şi ea sancţionata cu suma de 1.000 de lei.

„Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind manipularea pacienţilor decedaţi. Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realităţii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incendiu.

Urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari au amendat SUUB cu suma 20.000 de lei, conform HG nr. 857/2011, art.32., lit.k, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, cu suma de 1.000 de lei, conform aceluiaşi act normativ”, se arată în comunicat.

Conducerii SUUB i s-a pus în vedere că în termen de 30 de zile să identifice şi să amenajeze un spaţiu special pentru pacienţii decedaţi. De asemenea, spitalul e obligat să revizuiască procedura de manipulare a acestora şi să instruiască personalul medical care se ocupă de astfel de cazuri.loading...

Adauga un comentariu