Actualitate

SPP explică modul în care s-a produs accidentul lui Lucian Bode: „Semnalele acustice și luminoase erau pornite conform legii“

Publicat: 02 sept. 2020
ALT=
SPP explică modul în care s-a produs accidentul lui Lucian Bode: „Semnalele acustice și luminoase erau pornite conform legii“

Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a explicat astăzi modul în care s-a produs accidentul ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu mașina de serviciu, la volanul căreia se afla un angajat al SPP.

La sfârşitul săptămânii trecute maşina în care se afla Lucian Bode a fost implicată într-un accident rutier în urma căruia ministrul a fost rănit uşor.

„Un autoturism al Serviciului de Protecție și Pază, aflat în misiune, cu semnalele acustice și luminoase pornite conform legii, a fost implicat într-un accident pe DN7, în județul Argeș.

Mașina, condusă de un angajat SPP, se deplasa pe acest drum în condiții de trafic extrem de agolmerat iar în zona localității Drăganu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism“, spun reprezentanii SPP.

SPP explică modul în care s-a produs accidentul lui Lucian Bode

Potrivit SPP, angajatul SPP a avut nevoie de investigații medicale, starea acestuia fiind bună.

„În urma impactului doar angajatul SPP a avut nevoie de investigații medicale, starea lui de sănătate fiind bună. Serviciul de Protecție și Pază regretă disconfortul creat participanților la trafic”, a precizat SPP.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că Poliţia trebuie să verifice circumstanţele producerii accidentului rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi a precizat că demnitarul este în afara oricărui pericol după evaluarea stării sale de sănătate.

Dosarul penal deschis în urma accidentului a fost preluat de parchetul militar.

Accident rutier între Râmnicu Vâlcea și Pitești

Conducătorul unei motociclete participant la trafic a surprins autoturismul în care se afla ministrului Transporturilor atunci când s-a produs accidentul rutier.

Din imaginile apărute în spațiul public se poate observa clar cum automobilul în care se afla Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, circula cu viteză pe drumul național care leagă Râmnicu Vâlcea de Pitești, în dreptul localității Dumbrăvești.

Mașina avea sirena pornită și a efectuat o depășire neregulamentară a celorlalte autoturisme din trafic, trecând astfel pe contrasens. Un motociclist ce avea o cameră a surprins mașina oficialului în timp ce depășea o coloană de mașini aflate în trafic, pe linie continuă.

La puțin timp după, autovehiculul în care se afla Lucian Bode, s-a oprit într-un gard, după ce a lovit un alt automobil de culoare albă în plin. În imaginile surprinse de motociclist se poate observa că mașina lovită este serios avariată. La fața locului s-au deplasat de urgență o ambulanță și o autospecială de pompieri.

Poliția trebuie să ancheteze cum s-a produs accidentul

Premierul Ludovic Orban a declarat că Poliția trebuie să ancheteze împrejurările în care a avut loc accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dar că acesta se grăbea probabil la minister.

„N-am avut o discuție cu domnul ministru decât aceea că mi-a spus că a avut un accident. L-am întrebat dacă a fost la volan, mi-a spus că nu, l-am întrebat care e starea lui de sănătate și mi-a spus că era în curs de evaluare. Am înțeles că este în afara oricărui pericol. Aici Poliția trebuie să verifice circumstanțele”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă la volanul mașinii de teren se afla un angajat SPP sau al Ministerului Transporturilor, Orban a precizat că nu poate da detalii.

Legat de situația de urgență pentru care Lucian Bode a trebuit să apeleze la o mașină cu grirofar, premierul a explicat că „probabil se întorcea pentru a-și desfășura activitatea la minister”.

Ludovic Orban a spus că și el se folosește de coloana oficială când are o urgență.

Comentarii
  • |Aha. Si care era urgenta din punct de vedere legal de trebuia sa fuga asa de tare pe drumurile publice? Din punct de vedere al legii, care era urgenta? Faptul ca dl ministru nu suporta sa fie un participant normal in trafic si ca el e ministru?

Adauga un comentariu