International

Stadionul echipei italiene de fotbal Napoli a fost redenumit oficial ”Diego Armando Maradona”

Publicat: 04 dec. 2020

Stadionul echipei italiene de fotbal Napoli, San Paolo, a fost redenumit oficial ”Diego Armando Maradona”, în onoarea fostei vedete a fotbalului mondial, care a decedat în urmă cu zece zile, scrie Reuters.

Maradona a evoluat între 1984 şi 1991 la Napoli, pe care a condus-o la câştigarea singurelor sale două titluri de campioană a Italiei şi i-a adus o Cupă UEFA, scrie Agerpres.

Consiliul municipal a aprobat vineri seara rezoluţia propusă de primarul oraşului, Luigi de Magistris, pentru a schimba numele stadionului în onoarea fostului fotbalist argentinian care a marcat 115 goluri în cei şapte ani petrecuţi la clubul napoletan.

”Am fost în discuţii cu autorităţile locale în ultimii 17 ani, am cerut să cumpăr stadionul şi să-l redenumesc Diego Armando Maradona. Cred că Maradona merita această recunoaştere”, a spus, la scurt timp după adoptarea deciziei, preşedintele lui Napoli, Aurelio de Laurentiis.

„Dragă Diego, tu, mândria oamenilor din Napoli”

La finele lunii noiembrie, De Laurentiis confirma că stadionul echipei nu se va mai numi „San Paolo”, ci „Diego Armando Maradona”.

„Dragă Diego, tu, mândria oamenilor din Napoli, steaua de nestins de pe firmamentul fotbalului mondial, tu eşti doar dragoste, bucurie, pasiune şi artă, iar cât timp soarele va străluci, inimile noastre vor fi luminate de lumina geniului tău”, a scris atunci De Laurentiis pe Twitter.

„Dragă Diego, laşi o mărturie extraordinară despre tot ceea ce înseamnă un om cu toată fragilitatea sa, forţa sa, dragostea sa totală pentru viaţă şi pentru aproapele său. Un campion unic şi irepetabil”, afirma De Laurentiis.

„Cred că este corect să dăm stadionului San Paolo numele tău, ca să fii în continuare alături de noi ca o demonstraţie a drumului spre excelenţă pe care a păşit această echipă”, adăuga oficialul lui Napoli.

Diego Armando Maradona a încetat din viaţă pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 ani, în urma unui stop cardiac suferit într-o locuinţă din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operaţia la care fusese supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

Adauga un comentariu