Prima pagină » Eveniment-Social » Stagiu de practică pedagogică în Marsilia, Franța pentru elevii Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu”

Stagiu de practică pedagogică în Marsilia, Franța pentru elevii Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu”

14 nov. 2024, 10:20,
Redacția BZI în Eveniment-Social

În perioada 4-17 noiembrie 2024 un grup de 14 elevi ai Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu”  au avut oportunitatea de a participa la un stagiu de formare profesională în cadrul proiectului Erasmus + nr.  2024-1-RO01-KA121-VET-000196244 desfășurat în frumosul oraș Marsilia, din Franța, coordonați fiind de profesor Irina Cosovanu și profesor Roxana Gavrilaș.

Proiectul a avut drept scop  pregătirea viitorilor învățători și educatori în domenii esențiale precum incluziunea, integrarea noilor tehnologii, educația pentru mediu și multilingvismul. Această experiență a fost nu doar o oportunitate de învățare, ci și o fascinantă călătorie în descoperirea metodelor educaționale inovatoare, inclusiv a celor  specifice școlilor Montessori conform cărora rolul școlii este de a permite copiilor nu doar să învețe să citească, să scrie și să calculeze, ci și să se dezvolte și să învețe să trăiască în pace cu ceilalți,  sa încurajeze  stima de sine, încrederea  și autonomia, permițând, în același timp, copilului să evolueze în propriul său ritm și în deplină libertate. Educatorii Montessori adoptă un stil de predare care respectă ritmul și stilul de învățare al fiecărui elev, promovând astfel incluziunea.

Dezvoltarea competențelor de incluziune are drept scop  pregătirea educatorilor pentru a sprijini elevii cu nevoi speciale și pentru a crea un mediu educațional receptiv la nevoile copiilor.

Elevii au putut observa promovarea educației pentru un mediu sănătos și sustenabil nu numai la nivel de concept dar și prin exemple de aplicare în activitatea didactica zilnică.

Participarea la acest stagiu de formare profesională a avut un impact semnificativ asupra abilităților și perspectivei participanților. Prin dezvoltarea competențelor de incluziune, integrarea noilor tehnologii și educația pentru mediu, au dobândit instrumente esențiale pentru a face față provocărilor din educația contemporană.

„Pentru mine, experiența Erasmus a fost mai mult decât o simplă călătorie de studiu , a fost o oportunitate extraordinară de creștere personală și profesională. Această mobilitate m-a ajutat să descopăr perspective noi asupra educației, să îmi perfecționez abilitățile lingvistice și, în mod surprinzător, să înțeleg cât de valoroasă este deschiderea către noi culturi și idei”. Ioana, XI C

„Pentru mine, experiența Erasmus a reprezentat o oportunitate incredibilă de a mă dezvolta atât pe plan profesional cât și personal. Prin. intermediul acestei mobilități am dobândit noi cunoștințe și deprinderi pedagogice, mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare în limba franceză și, poate cel mai important, am înțeles importanța îmbrațișării necunoscutului”. Daniel, XI A

„În cadrul acreditării VET, în acest an, 41 de elevi vor beneficia de stagii de formare profesională de două săptămâni în Franța și Italia. Acreditarea în domeniul educației școlare va permite, de asemenea, mobilități de formare pentru 17 profesori ai colectivului nostru. Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu”  este o școală care promovează deschiderea către mobilitățile internaționale și valorile europene contribuind astfel la formarea unor profesioniști adaptabili, capabili să colaboreze eficient în echipe internaționale” a afirmat doamna director Lăcrămioara Iordăchescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
07 decembrie 2024
07 decembrie 2024