Eveniment-Social

Stagiune estivală la Opera Naţională din Iaşi

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Stagiune estivală la Opera Naţională din Iaşi
Stagiune estivală la Opera Naţională din Iaşi

Opera Națională Română Iași a pregătit o frumoasă surpriză pasionaților de operă, care, din cauza pandemiei de coronavirus, au fost privați de posibilitatea de a urmări spectacole live începând cu lună martie. Opera ieșeană organizează o stagiune estivală, reprezentațiile urmând a avea loc în mai multe spații inedite din oraș.

Primele evenimente ale verii se vor desfășura la finalul acestei săptămâni

Vineri este programată o Gală de Operă și Balet, un spectacol cu muzică și dans care va fi susținut de soliștii, baletul, corul și orchestra Operei ieșene în curtea Teatrului Național. Sâmbătă și duminică, Grădina Botanică ”Anastasie Fătu” va fi gazda reprezentațiilor Operei Naționale Române Iași.  Primul eveniment care va avea loc în splendida grădină din Copou va fi ”Recital de operă – Seară italiană”. Pe scenă vor urca soliști îndrăgiți, care vor interpreta arii cu specific italian și canțonete.  Apoi, duminică este programată o nouă Gală de Operă și Balet, care va avea un alt repertoriu față de gală de vineri. Toate cele trei spectacole ale săptămânii vor începe la ora 20:30. Biletele de intrare la reprezentațiile în care se vor respecta toate normele în vigoare pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro.

Toate spectacolele se vor derula, în aer liber, la Grădina Botanică a Universității „Alexandru Ioan Cuza”

Opera Națională Română Iași (ONRI) își mută activitatea artistică! Conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a primit o solicitare din partea managerului Operei ieșene, Beatrice Rancea. „Opera Națională Română Iași solicită aprobare pentru derularea spectacolelor în Grădina Botanică, zona Amfiteatrul-Auditorium, de două ori pe săptămână, în intervalul orar 20:30 – 22:00, cu un număr de 150 – 200 de spectatori”, se arată în document

Opera Națională Română Iași (ONRI) își mută activitatea artistică și spectacolele! Managerul Operei Naționale Române, Beatrice Rancea, a solicitat Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) organizarea evenimentelor în Grădina Botanică.

„Opera Națională Română Iași solicită aprobare pentru derularea spectacolelor în Grădina Botanică, zona Amfiteatrul-Auditorium, de două ori pe săptămână, în intervalul orar 20:30 – 22:00, cu un număr de 150 – 200 de spectatori. Se menționează că vor asigura personalul necesar pentru buna organizare și respectarea tuturor normelor sanitare impuse de lege”, se arată în solicitarea managerului Operei Naționale Române Iași, Beatrice Rancea, către conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Opera Națională Română Iași va organiza activitatea artistică și spectacolele în Grădina Botanică din Iași

Solicitarea venită de la Opera Națională Română Iași (ONRI)o a fost analizată, 6 iulie 2020, de către echipa de conducere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), coordonată de prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul instituției de învățământ.

„Luni, 6 iulie 2020 s-a încheiat un acord de colaborare cu Opera Națională Română Iași. Astfel, Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași, și prin Grădina Botanică «Anastasie Fătu», își manifestă vocația culturală, deschiderea spre comunitate. În același sens, am facilitat și festivitățile de absolvire, inclusiv de la alte universități din Iași, precum și licee”, a menționat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Cuza”.

Adauga un comentariu