National

Stare de alarmă într-o unitate de învăţământ din Capitală: Mai mulţi elevi ce s-au simţit rău în urma unei igenizari, evacuaţi – FOTO/ UPDATE

Publicat: 21 ian. 2020

Mai mulți copii ai Școlii 133, din Sectorul 4 al Capitalei, au fost evacuați din cadrul sălii de clasă, după ce au simțit un disconfort respirator. Inițial, în cursul zilei de marți, clasa fusese igienizată, ca urmare a apariției unor cazuri de gripă.

UPDATE: „Toți copiii aduși de la Școala 133 sunt în stare generală bună. S-au luat probe de sânge ca să vedem cu ce au fost intoxicați”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, dr Raluca Alexandru.

UPDATE: Circa 500 de elevi au fost evacuați din cadrul școlii. Și șase copii au fost duși și internați la spital.

Știre inițială

Elevii erau în clasa a VIII-a și au fost evacuați marți, 21 ianuarie din școală, conform Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

Măsura de a restricționa accesul elevilor sau personalului în școală, timp de circa 24 de ore, de la operațiunea de igenizare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării, adaugă sursa citată.

În acest context, unitatea de învățământ a permis accesul elevilor și personalului.

„Astăzi (marți – n.red.), după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, școală a anunțat și salvarea și pompierii”, precizează oficalii ISMB.

Una dintre elevele prezente în Școala 133, evacuată, marți, ca urmare a igienizării unității de învățământ, a fost transportată de urgență la Spitalul „Marie Curie”, transmit oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București.

Potrivit sursei citate, este posibil ca elevii să fi inhalat un gaz toxic.

„La caz au fost direcționate ambulanțe SMURD și un echipaj CBRN pentru a identifica sursa”, precizează reprezentanții ISU București.

În cadrul evenimentului produs, acționează două ambulanțe SMURD și una de la Serviciul de Ambulanță București Ilfov, pompierii și paramedicii solicitând suplimentarea dispozitivului.

Totodată, la fața locului a mers și primarul Sectorului 4, dar și polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru a fluidiza traficul din zonă.loading...

Adauga un comentariu