Actualitate

Starea de alertă a fost prelungită în România! Iată măsurile ce vor fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 – DOCUMENT

Publicat: 08 apr. 2021
infografică stare de alertă
Guvernul a decis prelungirea stării de alertă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 08.04.2021 Hotărârea nr. 22.
Prin acest act se propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, a fost aprobată lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

HOTĂRÂREA nr. 22 din 08.04.2021

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.04.2021.

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 13.04.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa 1.

Art.3 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa 2.

Art.4 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 21 din 02.04.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa nr. 2.

Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Puteți citi documentul integral AICI. De asemenea, puteți citi AICI lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic actualizată.

Măsurile de prevenire și control a infecțiilor propuse a se aplica pe durata stării de alertă pot fi citite AICI.

Comentarii
Adauga un comentariu