National

Starețul Ghelasie Ţepeş, ucenicul lui Arsenie Boca, a fost înmormântat! Ce a îndemnat preotul în ultima sa predică

Publicat: 17 nov. 2020

Starețul Ghelasie Ţepeş, de la Mănăstirea Sfântul Dimitrie din Sighişoara, a fost înmormântat marți. Cunoscut drept ucenicul lui Arsenie Boca, preotul a murit, la 58 de ani, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. La înmormântarea sa au luat parte sute de credincioşi din toată ţara.

Pelerinajul a fost și motivul pentru care zeci de echipaje de poliţişti şi jandarmi au ajuns în zonă și au urmărit atent ceea ce se întâmplă. În ultima sa predică, starețul Ghelasie Țepeș a criticat tocmai abordarea autorităților asupra bolii. S-a întămplat pe 26 octombrie, potrivit stirileprotv.ro.

Atunci, în ulima sa predică, preotul i-a îndemnat pe enoriași să nu se teamă de COVID.

„Uitaţi-vă dumneavoastra că din boala asta au făcut ca o religie. Vor să vă închidă, să nu vă mai lase să vă spovediţi, să nu va mai împărtăşiţi, că acolo e boala, la potir, auzi! Greşit! După toate greutăţile noastre, nu vedeţi că vor să vă închidă sărbătorile?”

Zece zile mai târziu, pe 6 noiembrie, părintele a ajuns la spital în stare gravă.

A fost testat pozitiv şi transferat direct la Terapie Intensivă, iar după mai bine de săptămână organismul său a cedat.

O anchetă epidemiologică urmează să stabilească acum dacă printre slujitorii bisericii se numără alte persoane infectate și dacă nu cumva la mânăstire ar putea exploda un focar.

Adauga un comentariu