Actualitate

Statele Unite îl trimit pe Antony Blinken la București. Întâlniri cu Iohannis, Ciucă și Aurescu

Publicat: 25 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Statele Unite îl trimit pe Antony Blinken la București. Întâlniri cu Iohannis Ciucă și Aurescu
Statele Unite îl trimit pe Antony Blinken la București

Secretarul de stat american Antony Blinken va participa în București, pe 28-30 noiembrie, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO, potrivit unui anunț publicat de Departamentul de Stat al SUA.

„Întâlnirea se va axa pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, pe implementarea noului Concept Strategic al NATO, inclusiv provocările Republicii Populare Chineze, securitatea energetică, protecția infrastructurilor critice, precum și pe eforturile NATO de a întări reziliența în Bosnia și Herțegovina, Georgia și Republica Moldova”, potrivit anunțului.

Statele Unite îl trimit pe Anthony Blinken la București

În timpul vizitei la București, Blinken va avea întâlniri cu premierului Nicolae Ciucă, cu președintele Klaus Iohannis, cu ministrul de externe, Bogdan Aurescu, cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, și va participa la o cină împreună cu ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba.

Secretarul de stat american, Antony J. Blinken, va fi prezent în România cu prilejul reuniunii de la București a miniștrilor de externe ai statelor NATO, care va avea loc în perioada 29-30 noiembrie, informează Departamentul de Stat al SUA.

Reuniunea de la Bucerești se va axa, în principal, asupra războiuliui din Ucraina, implementării noului Concept Strategic al NATO și se va concentra inclusiv asupra noilor provocări venite din partea Chinei, dar și cele privind securitatea energetică și protejarea infrastructurii critice, conform comunicatului Departamentului de stat american.

România va găzdui, în premieră, o reuniune formală a miniștrilor de Externe din țările membre NATO

De asemenea, Blinken va avea o întrevedere și cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba. România va găzdui, în premieră, o reuniune formală a miniștrilor de Externe din țările membre NATO, la finalul lunii noiembrie, la București. Reuniunea va cuprinde patru sesiuni referitoare la implementarea deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri.

La reuniunea NATO de la București, pe lângă șefii diplomațiilor din cele treizeci de state membre NATO, Secretarul General al NATO și alți înalți oficiali politici și militari ai Alianței, vor participa miniștrii de externe ai Finlandei și Suediei, în calitate de state invitate să adere la NATO, precum și miniștrii de externe din Republica Moldova, Ucraina, Georgia și Bosnia și Herțegovina, state partenere ale Alianței

Adauga un comentariu