Razboi în Ucraina

Statele Unite şi-au redeschis Ambasada la Kiev

Publicat: 18 mai 2022
Ambasada SUA la Kiev
Steagul Statelor Unite a fost ridicat deasupra ambasadei și urmează ca un număr mic de diplomați să se întoarcă mai întâi la Kiev

Statele Unite ale Americii și-au redeschis astăzi, 18 mai, Ambasada la Kiev, care a fost închisă de la jumătatea lunii februarie, în contextul invaziei militare ruse. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat american, Antony Blinken.

„Astăzi, reluăm oficial operaţiunile la Ambasada SUA din Kiev. Poporul ucrainean, prin ajutorul nostru în materie de securitate, a apărat patria în faţa invaziei iresponsabile a Rusiei şi, în acest context, drapelul SUA flutură din nou la sediul Ambasadei”, a afirmat Antony Blinken, citat de cotidianul Le Figaro.

Diplomații americani se vor întoarce treptat

Steagul Statelor Unite a fost ridicat deasupra ambasadei și urmează ca un număr mic de diplomați să se întoarcă mai întâi la Kiev, pentru a finaliza misiunea.

Daniel Langenkamp, ​​purtătorul de cuvânt al misiunii diplomatice, a remarcat că operațiunile consulare nu se pot relua imediat, iar recomandarea Departamentului de Stat de a interzice călătoriile în Ucraina rămâne în vigoare.

România și-a reluat deja activitatea diplomatică la Kiev

România și-a redeschis Ambasada de la Kiev în urmă cu o lună, după ce aceasta și-a suspendat activitatea în a treia zi de la izbucnirea conflictului armat.

„Autoritățile române au decis redeschiderea Ambasadei României în Ucraina, la Kiev. Reluarea efectivă a activității va avea loc în perioada următoare, imediat după ce pregătirile tehnice și de securitate necesare vor fi finalizate”, a transmis ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, în urmă cu o lună, pe contul său de Twitter.

Mai multe țări și-au redeschis ambasada la Kiev

În ultimele săptămâni, numeroase ţări occidentale şi-au redeschis ambasadele la Kiev, în contextul în care operaţiunile militare ruse se concentrează în estul şi sudul Ucrainei, informează Mediafax.

La începutul acestei luni, și Ungaria a decis să redeschdă activitatea de la Kiev, în contextul îmbunătăţirii situaţiei de securitate în capitala Ucrainei. Ungaria a decis mutarea personalului diplomatic de la Kiev la Lviv, în vestul Ucrainei, la începutul intervenţiei militare ruse în Ucraina, în februarie.
Adauga un comentariu