International

Statele Unite stabilesc recordul pentru cele mai multe decese Covid-19 raportate într-o singură zi

Publicat: 13 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Statele Unite stabilesc recordul pentru cele mai multe decese Covid-19 raportate într-o singură zi

SUA au stabilit marți un record pentru cele mai multe decese Covid-19 raportate într-o zi de la începutul pandemiei, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Marți seară, au fost raportate 4.197 de decese, potrivit JHU. Totuși, acesta nu este totalul pentru marți, deoarece numerele finale vin peste noapte.
Singură altă dată când numărul deceselor a depășit 4.000 a avut loc pe 7 ianuarie, când au fost raportate 4.194 decese totale, potrivit datelor JHU .

Înainte de numărul record de decese de marți, SUA au înregistrat în medie peste 3.223 de decese pe zi în decursul săptămânii trecute, au arătat datele JHU.

Un astfel de plan fusese deja anunțat de președintele ales Joe Biden

Peste 9 milioane de persoane au primit prima lor doză de vaccin coronavirus și au fost distribuite peste 27 de milioane de doze, potrivit Centrului SUA pentru Control și Prevenire a Bolilor. Asta înseamnă că o treime din vaccinurile care au fost livrate au fost date oamenilor.

Șase state – Dakota de Nord, Virginia de Vest, Connecticut, Dakota de Sud, Montana și Tennessee – au administrat suficiente prime doze pentru a reprezenta mai mult de jumătate din dozele pe care le-au primit.
Între timp, șapte state – Arkansas, Georgia, Alabama, Hawaii, Virginia, Idaho și California – au administrat mai puțin de un sfert din dozele pe care le-au primit.

Oficialii cu Operațiunea Warp Speed ​​au apărat marți lansarea lentă a vaccinurilor, spunând că statele se conformează prea rigid la îndrumările care desemnează lucrătorii din domeniul sănătății și rezidenții caselor de îngrijire medicală pentru a fi vaccinați mai întâi. Ei au spus că lansarea se va accelera în curând și au cerut statelor să deschidă vaccinarea tuturor persoanelor de 65 de ani și mai în vârstă și persoanelor mai tinere cu afecțiuni cronice.

În ultima săptămână, în medie au fost raportate 248.650 de noi infecții cu Covid-19 în fiecare zi.
Creșterea masivă a Covid-19 la nivel național a fost alimentată de călătoriile de vacanță și de adunările ocazionale la domiciliu, împotriva cărora experții au avertizat.

„De asta ne-a fost teamă – oamenii care își lasă garda jos de Crăciun și de Anul Nou”, a spus Phil Murphy, guvernatorul New Jersey.

Un angajat al unui spital din SUA a distrus intenționat 500 de doze de vaccin împotriva COVID-19! Ce s-a întâmplat cu bărbatul

Un bărbat din statul american Wisconsin a rămas fără loc de muncă după ce, intenționat, a scos de la frigider 500 de doze din vaccinul anti-COVID dezvoltat de Moderna.

Incidentul a avut loc în a doua zi de Crăciun, la Centrul Medical Aurora, iar serul a fost aruncat, deoarece nu a mai putut fi folosit, după expunerea la o temperatura prea mare. Angajații centrului medical au crezut inițial că a fost vorba despre neglijență din partea colegului lor, dar au aflat ulterior că gestul a fost deliberat

Adauga un comentariu