Economic Local

Stațiile de transport public din Iași sunt igienizate cu substanțe speciale

Publicat: 05 mai 2020

Autoritățile locale continuă programul zilnic de dezinfecție și igienizare a stațiilor și a mijloacelor de transport în comun. Acestea sunt igienizate de echipe speciale ale CTP Iași. La capetele de linie din Dacia, Canta, Copou, Dancu, CUG-Selgros și CUG-Tehnopolis, echipele de curățenie utilizează soluție profesională pe bază de alcool cu acțiune rapidă pe suprafețele de contact, barele de susținere, validatoarele, marginile scaunelor etc. De asemenea, pe timpul nopții este folosită, în plus, și o soluție profesională pe bază de oxigen activ (Oxivir).

A fost semnat contractul pentru livrarea de tramvaie noi la Iași

Autoritățile din Primăria Iași au semnat la sfârșitul săptămânii trecute contractul de achiziție a 16 tramvaie cu lungimea de circa 30 de metri cu producătorul polonez PESA (Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spolka Akcyjna). Valoarea contractului este de 137 de milioane de lei, fără TVA (circa 163 de milioane de lei, cu TVA, adică aproximativ 34 de milioane de euro), ceea ce înseamnă 2,125 milioane de euro pentru fiecare tramvai.

„Tramvaiele vor fi livrate eșalonat între 15 și 22 de luni de la data semnării. Cele 16 tramvaie PESA vor avea o capacitate de transport totală de minimum 230 de locuri, din care minimum 30 pe scaune fixe, nerabatabile. Scaunele pentru călători vor fi singulare, nu de tip banchetă, cu tapițeria rezistentă la uzură și murdărie. Fiecare tramvai va trebui să aibă cel puțin un loc marcat corespunzător pentru cărucior de copii și un loc rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Cel puțin patru locuri vor fi rezervate pentru persoanele cu mobilitate redusă, bătrâni, invalizi sau femei însărcinate, locuri ce trebuie realizate în apropierea ușilor duble”, au explicat oficialii municipalității ieșene.

Adauga un comentariu