Local

Statistică îngrijorătoare pentru județ! 64% dintre decesele din România din ultima săptămână au fost înregistrate la Iași

Publicat: 21 iul. 2021
64% dintre decesele din România din ultima săptămână au fost înregistrate la Iași

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează miercuri că, în săptămâna 12 – 18 iulie, 44,2% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Ilfov şi Constanţa. Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, postat pe pagina de internet a INSP, 64% din totalul deceselor au fost înregistrate în Iaşi,

Bucureşti, Prahova, Argeş şi Braşov.

De la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. De asemenea, 86,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbaţi. 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată, precizează INSP.

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi,   21 iulie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42482 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 5 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore sau efectuat 3     externari. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 920.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță Iași a realizat 6 recoltari la domiciliu.

 

Comentarii
Adauga un comentariu