Prima pagină » Actualitate » Stațiunea de pe litoralul românesc unde o ciorbă costă doar 14 lei! Turiștii au crezut inițial că e o glumă!
Stațiunea de pe litoralul românesc unde o ciorbă costă doar 14 lei! Turiștii au crezut inițial că e o glumă!

Stațiunea de pe litoralul românesc unde o ciorbă costă doar 14 lei! Turiștii au crezut inițial că e o glumă!

04 iul. 2025, 09:38,
în Actualitate

Venirea sezonului estival i-a făcut pe mulți români să se gândească la o vacanță pe litoralul românesc. Turiștii care aleg să se îndrepte către stațiunile din sudul litoralului vor avea parte de o surpriză. Mulți au rămas surprinși când au aflat care stațiunea de pe litoralul românesc unde o ciorbă costă doar 14 lei.

Stațiunea de pe litoralul românesc unde o ciorbă costă doar 14 lei

Chiar dacă suntem în plin sezon estival, în stațiunea Venus există un restaurant unde timpul și prețurile au stat pe loc. Un turist a luat la explorat plajele, împrejurimile, cazările și restaurantele de aici. În plin sezon estival, bărbatul a avut surprinderea să constate că încă există locuri la malul mării unde prețurile sunt încă accesibile.

Dacă în stațiunile din partea de nord a litoralului românesc prețurile ating noi ”recorduri”, de la an la an, prețurile practicate de operatorii din sudul litoralului sunt mult mai avantajoase. Un turist a vizitat cel mai ieftin restaurant din Venus (Terasa Vulturul – restaurant cu specific românesc) și mare i-a fost mirarea când a văzut cât costă o ciorbă. Dacă e să ne luăm după prețurile afișate, o ciorbă de burtă cost 22 de lei, o ciorbă de văcuță – 23 de lei, o ciorbă de pui – 16 lei, o ciorbă de pui a la grec – 18 lei, o ciorbă de perișoare – 18 lei, o ciorbă de legume – 14 lei, o ciorbă de fasole – 14 lei, o ciorbă de pește – 20 de lei, un storceag – 30 de lei și o ciorbă de porc afumată – 18 lei.

Prețuri pentru felurile principale de mâncare

La felul doi, turiștii au de ales între ciolan, cârnat de porc, pește, varză, fasole scăzută, cabanos, cașcaval pane, piept de pui la grătar, șnițel de pui, pulpe de pui dezosate, șnițel de porc, chiftele, tochitură și multe altele. Prețurile sunt calculate pe 100 de grame:

  • fasole scăzută (porție de 300 de grame) – 20 de lei
  • varză (porție de 300 de grame) – 20 de lei
  • ciolan (100 de grame) – 12 lei
  • cabanos (100 de grame) – 14 lei
  • cârnat de porc (100 de grame) – 14 lei
  • cașcaval pane (2 bucăți) – 20 lei
  • piept de pui la grătar (100 grame) – 14 lei
  • șnițel de pui (100 grame) – 14 lei
  • aripioare de pui (100 grame) – 14 lei
  • pulpă de pui dezosată (100 grame) – 18 lei
  • pulpă de pui (100 grame) – 11 lei
  • gordon bleu (buc)- 14 lei
  • frigărui de pui (buc) – 20 de lei
  • chiftele (2 buc) – 12 lei
  • ceafă de porc (100 grame) – 18 lei
  • grujoane de pui (100 grame) – 14 lei
  • tochitură (100 grame) – 18 lei
  • costiță de porc (100 grame) – 12 lei
  • tigaie picantă (150 grame porția) – 20 lei
  • șunculiță țărănească (100 grame) – 12 lei

Prețurile la pește sunt:

  • hamsie – 14 lei (100 grame)
  • șalău – 25 de lei (100 grame)
  • crap – 20 de lei (100 grame)

Prețuri garnituri

mămăligă – 5 lei (cupa/150 grame)

sote de ciuperci – 11 lei (100 grame)

cartofi prăjiți – 15 lei (150 grame)

cartofi la cuptor – 10 lei (150 grame)

cartofi gratinați – 14 lei

piure – 10 lei (150 grame)

orez – 10 lei (150 grame)

sote de legume – 11 lei.

Așadar, există o stațiunea de pe litoralul românesc unde o ciorbă costă doar 14 lei.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 decembrie 2025
09 decembrie 2025