National

Statul italian refuză extrădarea lui Tolea Ciumac

Publicat: 20 apr. 2021
Tolea Ciumac reținut de către omenii legii, fiind ținut de mâini de către jandarmi
Tolea Ciumca este din nou în atenția autorităților

În urmă cu câţiva ani, Tolea Ciumac a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru contrabandă. După o descindere la locuinţa luptătorului, acesta a fost dat în anul 2019 în urmărire la nivel european, deoarece Tolea nu a fost găsit la locuinţa din Ilfov.

Tolea Ciumac a plecat cu soţia în Italia în luna septembrie anul trecut și a  fost prins de către autorităţile de acolo. În timpul în care italienii îi pregăteau actele de extrădare, Tolea a cerut să-şi execute pedeapsa la ei în ţară. Această solicitare a fost acceptată de către autorităţile din Italia.

Tolea Ciumac în atenţia autorităţilor din 2017

În urmă cu 5 ani Tolea Ciumac a intrat în atenţia celor de la DIICOT, atunci când a fost luat de mascaţi după ce i s-au adus acuzaţii cum că ar fi fost la comanda unui grup care transporta ţigări netimbrate în România pe care le comercializa chiar în ţară.

Conform investigaţiilor celor de la DIICOT începând cu anul 2016 s-au descoperit 3 grupuri infracţionale din care fac parte: Tolea Ciumac, Niculae Iordache, Dan Miron, Vasile Plăcintă, Ionel Pavel, Tudorel Păun Petre şi Valentin Stan şi au acţionat pe raza judeţelor Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa şi a municipiului Bucureşti prin colectarea, preluarea, deţinerea, predarea, depozitarea şi comercializarea de ţigarete introduse în mod ilegal în  România. Aceştia au creat o adevărat reţea de distribuire a ţigărilor de contrabandă.

Tolea Ciumac nu este la prima abatere, în trecut a mai avut probleme cu oamenii legii

În urmă cu 5 ani Tolea Ciumac ar fi violat, tâlhărit şi a lipsit de libertate o tânără. Pe 16 iulie 2016 un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a decis ca luptătorul să fie cercetat sub control judiciar. După ce tânăra din zona Băneasa ar fi făcut plângere pe numele lui Tolea, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore de către oamenii legii.

Nu este singurul dosar penal pe care îl are controversatul luptător de kickboxing. În urmă cu doi ani poliţiştii l-ar fi prins pe Tolean în trafic conducând sub influenţa alcoolului, cu o viteză peste limita permisă şi cu permisul de conducere suspendat. Pe data de 29 martie 2014 Tolea a fost prins conducând în localitate cu o viteză de 136 de km/h. Tolea Ciumac nu ar fi oprit la semnalul poliţistului, iar oamenii legii au început o urmărire ca în filme, în cele din urmă au reuşit să-l prindă.

Milionari evrei sechestraţi de către Tolea Ciumac

Tolea Ciumac împreună cu nepotul lui Gigi Becali au fost reţinuţi de către procurorii DIICOT, împreună cu alte 9 persoane. Aceştia au fost acuzaţi pentru că ar fi sechestrat mai mulţi milionari evrei, după 18 percheziţii au resit să-i prindă pe toţi cei careu au acţionat împreună cu Tolea.

„Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Capitalei şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informaţii, desfăşoară o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, cetăţeni israelieni şi romani, specializat în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj,

Adauga un comentariu