Actualitate

Steagul roşu este din nou arborat pe litoralul românesc, după ce trei turişti au fost salvaţi de salvamari în staţiunea Jupiter

Publicat: 25 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Steagul roşu este din nou arborat pe litoralul românesc după ce trei turişti au fost salvaţi de salvamari în staţiunea Jupiter
Intervenţie a salvamarilor din staţiunea Jupiter pentru salvarea a trei turişti

În această dimineaţă, 25 august, trei turişti au fost salvaţi în ultima clipă de salvamarii din staţiunea Jupiter. Pentru a putea să-i scoată din marea învolburată, a fost nevoie de folosirea unui ski jet.

În acest sens, a fost nevoie să fie din nou arborat steajul roşu, pentru a-i avertiza pe turişti ca scăldatul este interzis.

Intervenţie a salvamarilor din staţiunea Jupiter pentru salvarea a trei turişti

Primul turist a fost adus la mal de salvamarii din staţiunea Jupiter a fost un bărbat de 62 de ani din București. Cumnatul bărbatului ce nu mai putea ajunge la mal, în loc să îi anunţe pe salvamari s-a aventurat în marea învolburata după el. Dar cum apa e înşelătoare, a fost rândul său să fie tras în larg. Din fericire, salvamarii l-au observat la timp şi au reușit în cele din urmă să îl scoată din apă.

Imediat un echipaj de la ambulanță l-a preluat și i-a acordat îngrijiri medicale, nefiind necesar a fi transportat la spital.

Nu după mult timp, un alt bărbat de 54 de ani, tot din București, a fost la un pas să îşi piardă viaţa, după ce a fost dus de valuri în larg. Din nou, salvamarii au intervenit şi l-au salvat la timp.

Salvamarii din Jupiter s-au aflat în poziţia de a fi nevoiţi să apeleze la ajutorul Poliției și Jandarmeriei pentru a-i putea scoate pe teribiliști din apă.

De mult timp însă, turiştii nu mai ţin cont de avertizările salvamarilor, vrând cu orice preţ să demonstreze că sunt în stare să înfrunte valurile. Din păcate, tragediile din ultimele săptămâni au arătat că lucrurile nu stau deloc așa.

În acest sezon estival, 12 oameni şi-au pierdut viaţa, după ce s-au înecat în mare iar un tânăr este în continuare dat dispărut.

Deşi sezonul este acum pe sfârşite, misiunile salvamarilor de la malul mării par să se înteţească pe zi ce trece, de vreme ce temperaturile mai scad și vântul își face simțită prezența mai des.

Marea Neagră este agitată şi în aceste zile, iar salvamarii din Jupiter au arborat astăzi, 25 august, steagul roşu, semn că scăldatul este interzis.

Tânăr din Suceava înecat în Costineşti

În aceeși ordine de idei, amintim de tragedia ce a avut loc în data de 9 august, când un alt tânăr, din Suceava, a murit înecat în mare, în Costineşti. Bărbatul s-a aventurat în apă înainte ca salvamarii să își vină la program, care de obicei începe dimineaţa la ora 8.00 şi îl încheie la ora 20.00.

Tânărul de doar 25 de ani din Suceava nu a ținut cont de steagul roșu care rămăsese ancorat cu o zi precedentă și s-a aventurat în apă.

Din păcate, valurile mării au fost prea puternice şi a fost tras în larg. Medicii sosiţi la faţa locului au început de îndată manevrele de resuscitare, de cum salvamarii au reușit să îl aducă la mal. În ciuda asistenţei medicale oferite, după aproximativ 50 de minute, medicii au fost nevoiţi să declare decesul.

Reiterăm faptul că aceasta a fost a patra victimă pe care marea a făcut-o în doar 48 de ore.

Cu toate acestea, joi, 25 august, salvamarii au fost nevoiți să arboreze din nou steagul roșu după ce au salvat la limită trei turiști din marea învolburată.

Comentarii
  • Din pacate oameni care au experienta de viata cat si despre Marea Neagra incalca cu buna stiinta avertismentul cand este arborat stegul rosu, atunci de ce acuzam tineretul,?cei care nu respecta si se aventureaza in Mare cand steagul este rodu trebuie sa plateasca pentru nesabuinta lor.

Adauga un comentariu