Actualitate

Ștefan Radu Oprea, despre negocierile dintre PSD-PNL-UDMR: „Până la urmă se va găsi o soluție”

Publicat: 19 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ștefan Radu Oprea despre negocierile dintre PSD-PNL-UDMR Până la urmă se va găsi o soluție
Ștefan Radu Oprea

Ștefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat vineri seara că deși negocierile continuă să se desfășoare, se va ajunge la o soluție având în vedere că pentru aspectele importante partidele au ajuns deja la un consens, anume pentru pachetul social pentru români.

El a făcut aceste declarații în contextul apariției unor noi nemulțumiri legate de distribuirea ministerelor.

“Atât timp cât negocierile continuă este normal ca astfel de lucruri să apară, dar până la urmă se va găsi o soluție. De ce? Pentru că eu cred că lucrurile care sunt foarte importante s-au stabilit deja, cum ar fi pachetul de măsuri sociale. Acesta este un lucru foarte important.

Creșterea punctului de pensii cu 10%, înseamnă creșterea pensiei minime cu 25%, un ajutor suplimentar pentru pensionarii cu pensii mici în eprioada de iarnă, creșterea salariului minim la 2.550 de lei, creșterea alocațiilor pentru copiii mai mici de 2 ani la 600 de lei, a celor cu vârsta între 2-18 ani, la 243 de lei. Siguranța că pensiile și salariile vor fi plătite”, a declarat Radu Oprea.

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, după blocarea negocierilor: „Dacă UDMR iese din această coaliție, automat și PSD va pleca”

Vineri, 19 noiembrie 2021, șeful PSD, Marcel Ciolacu face declarații de presă după ce negocierile dintre Partidul Național Liberal și UDMR s-au blocat.

Social – democratul susține că s-a finalizat acordul politic, iar săptămâna viitoare România va avea un Guvern. Mai mult decât atât, liderul PSD a afirmat vehement că dacă unul dintre partidele politice va ieși din coaliția de guvernare, automat și formațiunea pe care o conduce va pleca și totul se va încheia.

„Am finalizat acordul politic. De luni vom intra în procedura pentru ca să ne ţinem de cuvânt în fata românilor. Joi, România să aibă un Guvern. Sunt normale anumite discuţii când formezi o coaliţie şi ai negocieri. Asigur românii că vom avea un Guvern. Trebuie să înţelegem toţi care dorim aceasta coaliţie că mai sunt discuţii. Aceasta coaliţie va fi formată de către PNL PSD, UDMR şi minorităţi.

Eu nu am alt mandat de la partid pentru a creona o altă majoritate. Logic înseamnă că eu nu am un mandat pentru un guvern PSD PNL. Dacă UDMR iese din această coaliţie, automat şi PSD va ieşi. V-am explicat exact paşii. PSD nu are niciun minister. De aceea avem negocieri. Repet, eu am un mandat de la partid foarte clar. Alt mandat nu am. Dacă unul dintre aceste partide iese din coaliţie, iese şi PSD. PSD doreşte ministerul Transporturilor. Mama am vorbit cu ea dimineaţa şi mi-a propus anumite ministere”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

 

 

Adauga un comentariu