Eveniment-Social

Stilista care se ocupa de VIP-urile iesene primeste bacsis de 1500 de dolari – FOTO

Publicat: 30 ian. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Dina Clipco, o hair-stylista de 28 de ani din Ucraina, tunde VIP-urile iesene de cateva luni @ In cei peste 10 ani de experienta, a tuns si coafat personalitati precum viceprim-ministrul Ucrainei, cantareti de opera sau dansatori cunoscuti la nivel international @ „Am inceput sa tund la 17 ani, din joaca. Treptat am facut cursuri, m-am promovat si am devenit instructor de culoare, iar stilul care ma defineste este cel francez. Am observat ca in Romania lipseste comunicarea dintre hair-stylist si client. Se obtine profit din aceasta meserie daca o faci din dragoste”, a spus Dina Clipco

Una dintre cele mai cunoscute meserii din prezent este cea de hair-stylist. Insa, pentru a deveni cel mai bun in domeniu, este nevoie de o pregatire intensa si de multa pricepere si daruire. Dina Clipco, o hair-stylista originara din Ucraina, a venit in Romania pentru a pregati cat mai multi tineri care impartasesc aceeasi pasiune. Daca la inceput a facut acest lucru din plictiseala, cu timpul si-a dat seama ca aceasta meserie i se potriveste cel mai bine si a incercat mereu sa se perfectioneze. De aceea, a urmat cursurile celei mai bune scoli din Paris, a colaborat cu mai multi specialisti in Odessa, Ucraina si in prezent tunde VIP-urile iesene. „Am copilarit in Republica Moldova si am plecat in Odessa pentru a ma perfectiona, pentru ca in Republica nu aveam unde. Am fost 3 ani manager al salonului pe care l-am deschis in Odessa, am devenit instructor de culoare si instructor de tehnica prin cursurile facute 3 ani si jumatate la Scoala Frederic Morena din Paris, iar acum sunt in Iasi ca hair-stylist independent. Am venit aici pentru ca am vrut sa fiu mai aproape de familie, de mama mea”, a spus Dina. Aceasta sustine ca stilul care o defineste este cel francez, care nu obliga clienta sa faca o coafura cu foehnul, parul fiind usor si rapid de aranjat, iar pana in prezent a pregatit deja 9 elevi. Cel mai mare vis al ei este ca, in viitorul apropiat, sa deschida in Iasi o scoala de hair-stylisti.

In Iasi nu exista comunicare intre client si hair-stylist

De-a lungul celor peste 10 ani de experienta, Dina a tuns si coafat mai multe personalitati din Ucraina si Rusia. Printre acestea se numara vice prim-ministrul Ucrainei si sotia acestuia, organizatoarea Festivalului International de Cinematografie din Odessa. Cel mai mare bacsis pe care l-a primit in acesti ani a fost in valoare de 1.500 de dolari. „Bacsisul mi l-a dat un domn pe care l-am tuns ca sa pot ramane in Ucraina. Am coafat si vedete din Rusia, Alexandrovschi, un cantaret rus de opera, Tatiana Deniseva, o cantareata cunoscuta la nivel international sau Ani Lorac, o cantareata din Rusia. Daca faci o tunsoare potrivita, pe gustul clientului, esti platita pe masura”, a spus tanara. Dina sustine ca in Iasi lipseste comunicarea intre hair-stylist si client. „Eu am facut un training care se bazeaza pe dezvoltarea personala in toate aspectele vietii, cursuri de morfologie si psihologia comunicarii. In Iasi am observat ca nu exista dialogul, care conteaza in proportie de 80 la suta. Eu consider ca trebuie sa discuti cu clientul, sa iti spuna ce doreste, iar acest lucru se exprima cel mai frecvent prin gesturi”, a mai spus Dina.

Adauga un comentariu