Ucraina poate încă să înfrângă Rusia, a apreciat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg într-un discurs, la Berlin, şi a dat asigurări că nu este prea târziu ca Kievul să învingă – cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile în privinţa ajutoarelor militare, relatează AFP, conform News.ro.
„În ultimele luni, aliaţii din NATO nu au oferit susţinerea (promisă). Dar nu este prea târziu ca Ucraina să învingă, pentru că o susţinere mai puternică este pe drum”, a dat asigurări joi seara secretarul general al NATO.
„Acum este responsabilitatea noastră să transformăm angajamentele (recente ale Occidentului) în livrări reale de armament şi muniţie şi să o facem rapid”, a apreciat el.
Jens Stoltenberg a salutat votul Congresului Statelor Unite în favoarea unei asistenţe militare
Jens Stoltenberg a salutat votul Congresului Statelor Unite în favoarea unei asistenţe militare vaste, în valoare de 61 de miliarde de dolari, rodul unor luni de negocieri laborioase şi tensionate.
El a salutat angajamente în aceeaşi direcţie ale altor ţări, ca Marea Britanie, Germania şi Olanda.
În urma votului din Statele Unite asupra acestui ajutor vast, al cărui text a fost semnat de către Joe Biden miercuri, preşedintele american a anunţat că vrea ”să trimită armament şi material Ucrainei săptămâna aceasta”.
Congresul a răspuns ”apelului istoriei” prin această lege care vizează ”să consolideze securitatea naţională şi să transmită un mesaj despre puterea leadershipului american”, declarar el, citat într-un comunicat al Casei Albe.
Aceste fonduri sunt considerate esenţiale, deoarece armata ucraineană duce lipsă de oameni şi muniţie şi se află în dificultate împotriva forţelor ruse, care pregătesc o nouă ofensivă de mare amploare.
Autorităţile ucrainene preconizează o degradare a situaţiei pe front la jumătatea lui mai.
Zelenski trage un semnal de alarmă cu privire la un risc nuclear
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a tras vineri un semnal de alarmă împotriva riscului unui incident nuclear din cauza ocupaţiei ruse a Centralei Nucleare Zaporojie, un avertisment cu ocazia marcării a 38 de ani de la catastrofa de la Cernobîl, transmite News.ro.
Armata rusă ocupă, în sudul Ucrainei, de peste doi ani, imensa centrală, care producea anterior 20% din electricitatea ţării.
ce idiot!
Ce bou!
Da . Vom ajuta Ucraina pana la victoria finala ,pana la capat , pana la exterminarea lui zelenski si a ultimului ucrainean. Solidariitate , toate tarile uniti -va , ajutati ,ajutati Ucraina ca Rusia a castigat demult razboiul. Atinci de ce mai continua ? Suka Ucraina.
Stoltenberg este produsul sistemului de conducere numit „lead from behind” – conducere din umbra. Seful real baga la inaintare un mediocru, unul care nu ar fi ajuns acolo prin merite proprii in veci pururi. Parte din recunostinta, parte din slugarnicie, mediocrul va executa fidel ordinele sefului real. Nu va avea idei proprii, doar va executa ce i se ordona. Ca Stoltenberg, care de multa vreme pare sa fi pierdut contactul cu realitatea.
Mai balbaitule,de ce nu va vedeti voi de treaba si sa-l lasati pe circarul de Zelenski sa-si duca „misiunea” la capat si sa distruga Ucraina?
Stiri pentru OILE eutanasiate, pentru ca cei treji au stiut de atunci adevarul !
Minciuna are picioare scurte ! ADEVARUL incepe sa iasa la suprafata impotriva vointei shobolanilor paduchiosi nazisti sioniti teroristi pizdosnici !
,,WSJ: Serviciile secrete americane consideră că nu Putin a ordonat moartea lui Navalnîi https://www.activenews.ro/stiri/WSJ-Serviciile-secrete-americane-considera-ca-nu-Putin-a-ordonat-moartea-lui-Navalnii-189014
Agențiile de informații americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat moartea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi într-un lagăr din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal – transmite Reuters, citată de Agerpres.
Putin a fost acuzat de media occidentală și opozanții săi că ar fi ordonat uciderea acestuia și au declarat că vor furniza dovezi pentru a-și susține acuzația. Dar aceste dovezi nu au venit niciodată.
Rusia a declarat că fostul deținut a decedat subit în urma unui AVC produs de un cheag de sânge. Putin nu avea nici un interes să creeze acest scandal internațional care i-a știrbit imaginea dată de interviul cu Tucker Carlson. Surse de informații au acuzat servicii speciale occidnetale care i-ar fi livrat printr-un pachet înmânat chiar de soția sa posibile substanțe care să afecteze inima. Informația nu a putut fi verificată.
Kremlinul a negat orice implicare a statului. Luna trecută, Putin a calificat drept „tristă” moartea lui Navalnți și a declarat că era pregătit să îl predea Occidentului pe politicianul încarcerat, într-un schimb de prizonieri, cu condiția ca opozantul să nu se mai întoarcă niciodată în Rusia. Aliații lui Navalnîi au declarat că astfel de discuții au fost în curs de desfășurare.
Wall Street Journal, citând persoane anonime familiare cu această chestiune, a scris sâmbătă că agențiile de informații americane au ajuns la concluzia că Putin probabil nu a ordonat uciderea lui Navalnîi în februarie.
Totuși, publicația menționează că Washingtonul nu l-a absolvit pe liderul rus de responsabilitatea generală pentru moartea lui Navalnți, având în vedere că politicianul de opoziție a fost ținta autorităților ruse timp de ani de zile, a fost încarcerat pentru acuzații despre care Occidentul a spus că au fost motivate politic și a fost otrăvit în 2020 cu un agent neurotoxic, mai scriu sursele citate.
Kremlinul neagă implicarea statului în otrăvirea din 2020.’’
Citiți și Bombă la Kiev – Serviciile Secrete ucrainene îi iau apărarea lui Putin: „Navalnîi a murit din cauze naturale”(VIDEO)
Un alt adevar prietene , ca sunt mai multe , occidentul a prins ocazia , datorita prostovanului de la Kremlun sa puna Rusia la locul ei. Parerea mea e ca o va face. Economic , dar o va face.
SUKA UCRAINA , SUKA ZELENSKI!
BRICS a depasit G7 dpdv economic.
Prognoza 2024 a IMF (International Monetary Fund) pt. primele 10 tari ca GDP (PPP) – gross domestic product based on purchasing power parity:
1. China (35,29 Tn$)
2. USA (28,78 Tn$)
3. India (14,59 Tn$)
4. Japan (6,72 Tn$)
5. Germany (5,69 Tn$)
6. Russia (5,47 Tn$)
7. Indonesia (4,72 Tn$)
8. Brazil (4,27 Tn$)
9. UK (4,03 Tn$)
10. France (3,99 Tn$)
Urmeaza, in ordine : Turcia, Mexic, Italia.
Occidentul mai domina doar pe piata de servicii financiare. In economia reala, este dominat net. In sectorul manufacturing, numai China are de 3 ori mai multi angajati decat SUA si UE la un loc.