Local

Strigăte de ajutor dintr-un spital ieşean! Mangerul nu mai poate suporta presiunea: „Numai Pronia Cerească ştie care va fi cel care va scăpa şi care nu! Avem nevoie de ajutorul vostru”

Publicat: 19 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Strigăte de ajutor dintr-un spital ieşean Mangerul nu mai poate suporta presiunea Numai Pronia Cerească ştie care va fi cel care va scăpa şi care nu Avem nevoie de ajutorul vostru

Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi se află „într-o situaţie de cumpănă” aşa cum mentioneza într-un comunicat managerul spitalului. Acesta aduce public la cunoştinţă faptul că toate cadrele medicale trec printr-o situaţie dificilă şi că se afla în fața calmului de dinaintea furtunii. Managerul atrage atenţia publică asupra faptului că autorităţile publice nu oferă cadrelor medicale materiale de protecţie împotriva infectării cu COVID-19.

„Doar în momente de criză, cum este acesta, suntem solicitaţi, dar fără fonduri sau ajutor”, specifică dr. Cristina Grigorescu, managerul spitalului.

Aceasta este scrisoarea pe care managerul a făcut-o publică:

„În aceste ceasuri de cumpănă, spitalul nostru, în special cadrele medicale, trec printr-o perioadă dificilă. Nevoile unui spital de stat, mai ales al nostru, sunt mari, profilul de boli pulmonare nefiind îndrăgit de nimeni, mai ales de autorităţi. Doar în momente de criză, cum este acesta, suntem solicitaţi, dar fără fonduri sau ajutor. Timpul trece în defavoarea noastră, a tuturor, căci echipamentele de protecţie lipsesc de pe piaţa românească şi când vin, au preţuri de 4000 de ori mai mari faţă de acum 2, 3 luni.

Dacă în luna decembrie, mască simplă costă 0,1 leu, acum este 4, 5 lei şi nu se găseşte iar o mască de protecţie tip FFP2 a ajuns 50, 60 de lei.

Echipamentele de protecţie pentru cadrele medicale din terapie intensivă, triaj, saloane cu pacienţi cu SARS-COV2 constau în: costum de spital: (bluză şi pantalomi) de unică folosinţă, combinezon şi halat chirugical, masca FFP2 sau FFP3, două perechi de mănuşi, cagula sau boneta, ochelari de protecţie sau viziera, botoşei de tip cizma de unică folosinţă.

În afară de aceatea suntem nevoiţi să amenajăm două zone (AŢI şi etajul trei) cu prelate de plastic şi cadre din aluminiu pentru a crea o zonă sigură şi uşor de dezinfectat. Avem marea rugăminte de a ne sprijini cu achiziţia orcaror materiale din cele enumerate, pentru a putea să ajutăm comunitatea în această luptă. Oricare dintre noi poate fi pacient şi numai Pronia Cerească ştie care va fi cel care va scăpa şi care nu.

Echipa de medici şi asistente din cadrul spitalului nostru de elită, reuşind să trateze o cazuistică extrem de gravă, funcţionând ca şi spital regional pentru chirurgia toracică, pneumologie, bronhologie şi terapie intensivă pneumologica pentru întreaga Regiune de Nord-Est. Vă rugăm să ne ajutaţi pentru a rezista în această bătălie, care, după scenariul Italiei, Spaniei şi Franţei se arată a fi dâră.

Şi nu uitaţi că fiecare clipă contează!!!

Vă mulţumesc pentru generozitatea dumneavoastră în numele întregii echipe medico-chirurgicale care va sta pe baricade atât cât va fi nevoie.

Cu recunoştinţă şi aleasă consideraţie, conf.univ.dr. Cristina Grigorescu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi”.

Acestea sunt strigătele de ajutor ale unui întreg spital din Iaşi! La fel cum ieri s-a solicitat ajutor şi la Spitalul de Boli Infecţioase, iată că situaţia se repetă în mai multe unităţi medicale din Iași.

Adauga un comentariu