Actualitate

Structură falsă a anului școlar, distribuită pe rețelele de socializare. Ce spune ministrul Educației, Monica Anisie

Publicat: 28 mart. 2020

Un anunț fals privind noua structură a semestrului al II-lea școlar este distribuit pe rețelele de socializare, în plină epidemie de coronavirus. Contactată de Edupedu.ro, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că “ceea ce a tot circulat în această perioadă referitor la structura anului școlar și la modificări care ar fi fost decise deja reprezintă un fals“.

“Specialiștii din cadrul Ministerul Educației și Cercetării analizează mai multe variante și foarte curând, în funcție de evoluția situației la nivel național privind epidemia CoVid-19, vom transmite oficial datele referitoare la reluarea cursurilor și la situația examenelor naționale“, a declarat Monica Anisie pentru Edupedu.ro.

Anunțul fals distribuit acum este construit sub forma unei fotografii în care apare antetul vechi al Ministerului Educației și o dată greșită de începere a vacanței de primăvară, alături de mesajul că executivul ar fi aprobat o nouă structură a anului școlar. Datele false au alarmat numeroși profesori și părinți, în condițiile în care Ministerul Educației nu a aprobat, în acest moment, modificarea structurii anului școlar 2019-2020.

Amintim că toate școlile și grădinițele sunt închise de pe data de 11 martie 2020 până cel puțin după Paște – potrivit anunțurilor oficiale – pentru a limita răspândirea noului coronavirus.
Adauga un comentariu