Local

Studentă a USV Iași desemnată câștigătoare a categoriei „Student Român de Impact”

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Studentă a USV Iași desemnată câștigătoare a categoriei Student Român de Impact
Studentă a USV Iași desemnată câștigătoare a categoriei „Student Român de Impact”

La Gala Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) „Pași peste Granițe” pentru Excelența Academică în Țară și Străinătate, care a avut loc la Palatul Parlamentului, București, pe 26 aprilie 2024, studenta Iuliana Elena Flocea a fost desemnată câștigătoarea categoriei „Student Român de Impact”, datorită activității de cercetare din cadrul stagiului doctoral desfășurat la USV Iași și a voluntariatului.

„Am avut onoarea de a fi selectată finalistă în cadrul Categoriei Premiilor Speciale denumită Student Român de Impact. Dintr-un număr de peste 100 de aplicanți, au fost selectați cinci finaliști pentru fiecare categorie, finaliști cărora le-au fost evaluate CV-urile, activitățile de cercetare, voluntariatului, eseului motivațional prin care evidențiezi impactul domeniului de activitate asupra societății. Juriul a fost format din personalități precum Daniel Ioniță, Ambasador al României în Regatul Suediei, Aura Woodward, director al Institutului Cultural Român din Londra, Liviu Sebastian Jicman, președintele Institutului Cultural Român și Maria Pop, director al Institutului Cultural Român din Madrid”, a declarat Iulia Flocea, câștigătoarea de la USV Iași.

Printre cei care au ajuns în finală s-au numărat studenți și doctoranzi români de la Universitatea din Cambridge cu stagii de cercetare în inteligența artificială pentru diverse domenii precum medicina, finanțele și geofizica. De asemenea, s-au remarcat și studenți de la King’s College London, University of Groningen, University College Freiburg, studenți și doctoranzi romani de la Oxford.

Gala LSRS a fost organizată sub egida și recunoașterea Academiei Române și și-a propus să dea vizibilitate Excelenței Românești în străinătate și în țară. Gala LSRS reunește, an de an, în sprijinul educației, înalte personalități din mediul academic, cultural, economic, politic și diplomatic, precum și peste 1000 de studenți, doctoranzi și absolvenți români de la universități prestigioase din țară și străinătate.

Mai precizăm că, printre invitații Galei LSRS 2024 s-au numărat, Andrei Luca, Director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Direcția Diplomație Culturală, Educație și Știință și Irina Nicoleta Ionescu, reprezentant al Institutului Cultural Român, Augustin Mihalache, directorul adjunct ANPCDEFP, Elena Cobianu, Ambasador UNLEASH pentru Laboratorul Global de Cercetare pentru Obiective de Dezvoltare Durabilă, Mihai Toader-Pasti, Fondator și Expert în Sustenabilitate al ONG-ului Towards 0.

 

Adauga un comentariu