Excursie-cadou, oferită de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași pentru studenții care au avut rezultate remarcabile pe parcursul anului academic 2020-2021. De asemenea, 43 de tineri de la cele patru facultăți ale unității de învățământ superior au avut prilejul de a cunoaște firme și ferme de top din zona Moldovei. În plus, au vizitat Parcul Național Călimani și au fost cazați la baza de practică a Universității de la Plaiul Șarului, județul Suceava, bază recent renovată și modernizată
Studenții de la Universitatea de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USVIași, fosta USAMV) care au avut rezultate remarcabile pe parcursul anului academic trecut au beneficiat de o excursie timp de o săptămână, costurile fiind suportate de către instituția de învățământ superior. Astfel, 43 de studenți de la cele patru facultăți ale USVIași au avut prilejul de a cunoaște firme și ferme de top din zona Moldovei. De asemenea, tinerii au vizitat Parcul Național Călimani și au fost cazați la baza de practică a USVIași de la Plaiul Șarului, județul Suceava, bază recent renovată și modernizată.
Acțiunea face parte dintr-o serie de activități ale USVIași, care a răsplătit mereu efortul și preocuparea studenților cu performanțe remarcabile
Acțiunea face parte dintr-o serie de activităț ale USVIași, care a răsplătit mereu efortul și preocuparea studenților cu performanțe remarcabile, implicați și cu dorința de a cunoaște cât mai multe pe parcursul devenirii lor. Pe lângă recompensele materiale, fie că este vorba de premii sau burse, premianților de la cele patru facultăți ale USVIași li s-a oferit și această excursie inedită, în care au îmbinat utilul cu plăcutul.
„Studenții premianți ai USVIași au participat la un stagiu de practică comasată în care au luat contact cu unități economice de profil, acestea reprezentând potențiali angajatori. Totodată, contactul cu acești antreprenori are menirea de a-i stimula în a demara inițiative antreprenoriale proprii după finalizarea studiilor de licență”, a remarcat conf. univ. Daniel Simeanu, de la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, unul din cadrele didactice care a însoțit grupul premianților.
Studenții s-au declarat încântați de experiențele avute pe perioada excursiei
Studenții s-au declarat încântați de experiențele avute pe perioada excursiei.
„A fost foarte interesant, iar eu personal am apreciat câteva unități care pornesc și militează pentru un concept destul de diferit, cel de agricultură ecologică, care pune preț pe o calitate care, din păcate, nu prea se regăsește în momentul de față în piață. Ieșirile de acest fel sunt binevenite, cel puțin pentru mine a fost altceva, am văzut o altă parte a agriculturii”, a transmis Ștefan Dohotariu, student în anul IV la Facultatea de Agricultură a USVIași.
Clădirea principală a USVIași (Corp A) a intrat într-un amplu proces de reabilitare. În prim-plan a fost modernizarea Aulei „Haralamb Vasiliu”
De reamintit că, anul acesta, asta ca beneficii și condiții inclusiv pentru studenți, clădirea principală a USVIași (Corp A) a intrat într-un amplu proces de reabilitare, care are a avut ca scop consolidarea și refacerea integrală a corpului principal. Aici, pe lângă sediul a două facultăți, se află și zona administrativă. Pe lângă Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, au fost renovate complet patru amfiteatre, săli de seminarii, laboratoare și săli de conferințe și a fost instalat un lift exterior. În aulă au avut loc lucrări la consolidare a structurii de rezistență, au fost schimbate instalațiile electrice, termice, sanitare, mobilierul și a fost montată o unitate centrală pentru aer condiționat pe acoperișul clădirii.
Intervențiile prevăzute pentru acest obiectiv, schimbarea componentelor tehnice, ingineriei de sunet, lumini și sonorizare, fac ca Aula Magna să se transforme într-un loc excelent pentru susținerea spectacolelor sau a evenimentelor educaționale și social-culturale de mare anvergură. În total, la USVIași studiază aproximativ 4.500 de studenți (dintre care aproximativ 700 sunt boboci), la cele trei cicluri universitare, sesiunea de admitere atât din vară, cât și din toamnă fiind una bună, locurile bugetate fiind ocupate în totalitate.