Eveniment-Social

Studenții de la USV Iași au explorat tainele unității de procesare a produselor din carne Codrul Boieresc – FOTO

Publicat: 28 nov. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Studenții de la USV Iași au explorat tainele unității de procesare a produselor din carne Codrul Boieresc - FOTO
Studenții de la Controlul și expertiza produselor alimentare CEPA, anul III, din cadrul USV Iași au pășit cu entuziasm în lumea procesării, explorând tainele unității de procesare a produselor din carne Codrul Boieresc

De curând, studenții de la Controlul și expertiza produselor alimentare CEPA, anul III, din cadrul USV Iași au pășit cu entuziasm în lumea procesării, explorând tainele unității de procesare a produselor din carne Codrul Boieresc. Această experiență a fost posibilă datorită parteneriatului dintre această unitate și Departamentul de Tehnologii Alimentare al USV Iași, cu ajutorul căruia se realizează cercetări inovatoare în domeniul produselor din carne.

Povestea unității de procesare a preparatelor din carne „Codrul Boieresc” a început în anul 2021, în satul Slobozia (comuna Roznov) din județul Neamț având drept scop realizarea unor produse 100% naturale și readucerea pe masa consumatorilor de pretutindeni a „gustului de altădată” prin intermediul unor „preparate cu meșteșug”, așa cum ne-au împărtășit chiar conducătorii unității.
Această unitate face parte din cadrul firmei S.C. HUNTING FUN S.R.L., reprezentând o firmă cu capital integral românesc ce își desfășoară activitatea încă din anul 2013, activând în domeniile: agricol, zootehnic, creștere și valorificare cinegetică, abatorizare, prelucrare și procesare carne, comerțul cu produse alimentare (rețea proprie de magazine) și servicii alimentare (restaurante proprii).

Studenții de la USV Iași au explorat tainele unității de procesare a produselor din carne Codrul Boieresc

Unitățile deținute de entitatea juridică S.C. HUNTING FUN S.R.L. sunt următoarele:

– o divizie vegetală pentru producția cerealelor furajere, prin existența acesteia asigurându-se producerea în sistem propriu a cerealelor utilizate în hrana animalelor;
– o fabrică de producție specializată în elaborarea nutrețurilor combinate ce asigură obținerea unui nivel de uniformitate optim în procesul de creștere a animalelor. Această verigă a unui flux complet de producție joacă un rol determinant în asigurarea unei alimentații echilibrate și adecvate, contribuind astfel la promovarea unui standard superior în performanța zootehnică;
– o fermă de bovine Black Angus și de ovine Suffolk, ambele fiind rasă pură, atestate prin certificări de origine, astfel asigurându-se calitatea și conformitatea produselor obținute;
– o unitate modular de abatorizare bovine, ovine și suine;
– un centru de colectare și manipulare vânat;
– o unitate de a procesării cărnii cu o capacitate de producție de o tonă pe zi, unde aceasta este transformată în produse din carne printr-o tehnologie ghidată de principii ale autenticității și purității, nefiind utilizați conservanți și nici arome artificiale, reflectând angajamentul acestei unități față de calitatea superioară și de autenticitate în universul produselor din carne.

În acest an, unitatea Codrul Boieresc a obținut și certificarea pentru standardul FSSC 22000 – versiunea 5.1, acesta certificând siguranța produselor obținute în cadrul acestei unități de procesare.

Un restaurant și o băcănie proprii în localitatea Slobozia din județul Neamț, dar și parteneriate cu diverse magazine alimentare din țară. De asemenea, echipa din cadrul unității Codrul Boieresc se implică activ în prezentarea și comercializarea produselor sale la diverse târguri alimentare. Această inițiativă a generat ideea unui magazin mobil al unității, proiect ce urmează cu probabilitate să prindă viață într-un viitor apropiat.

După cum se poate deduce din cadrul acestei descrieri, firma S.C. HUNTING FUN S.R.L. a investit în crearea unui sistem complet integrat, pornind de la producerea materiei prime, continuând cu procesarea și, la final, comercializarea produselor finite, respectând în totalitate conceptul “De la fermă la furculită”. Astfel, se realizează o trasabilitate completă a produselor alimenare ale entității descrise mai sus, imperativul existenței acestui istoric complex și complet derivând din necesitatea de efectuare a unei monitorizări sistematice a provenienței și prelucrării unui produs alimentar, începând de la stadiul de materie primă și până la identificarea și localizarea acestuia în etapa post-comercializare.

Produsele realizate în cadrul unității Codrul Boieresc pot fi analizate și achiziționate de pe magazinul online, ce asigură transportul acestora pe întregul teritoriu national și are următoarea adresă web: https://www.codrulboieresc.ro; dar și din cadrul rețelelor de magazine proprii.

Comentarii
Adauga un comentariu