Local

Studenții moldoveni din Iași sunt nemulțumiți de Maia Sandu: „Niciodată nu a fost mai rău ca acum!”

Publicat: 11 feb. 2023
_____ Vizualizări 45 Comentarii
Studenții moldoveni din Iași sunt nemulțumiți de Maia Sandu Niciodată nu a fost mai rău ca acum
Apropierea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu de Uniunea Europeană și NATO, afectează tot mai mult cetățenii moldoveni 

Maia Sandu a câștigat alegerile din Republica Moldova cu un scor zdrobitor în fața contracandidatului ei, Igor Dodon. Aceasta a obținut, din partea alegătorilor, 57,75 la sută din voturile exprimate în țară și 92,92 la sută din voturile din diaspora. În 3 ani de mandat, aceasta a fost acuzată de nenumărate ori că politica ei externă reprezintă o povară pentru cetățenii Republicii Moldova. Studenții moldoveni din Iași sunt nemulțumiți de Maia Sandu, deoarece condițiile de trai din Republica Moldova sunt tot mai rele

Studenții moldoveni care locuiesc în Iași spun că, în Republica Moldova, condițiile de trai sunt tot mai apăsătoare pentru ei și pentru rudele rămase în țară. Aceștia declară că prețurile au crescut, nivelul de trai este în scădere și acuză președintele că nu are o strategie politică pentru bunăstarea populației.

Studenții moldoveni din Iași sunt nemulțumiți de Maia Sandu. Republica Moldova, campioană la inflație!

Maia Sandu si Alexander Soros
Maia Sandu are legături tot mai strânse cu miliardarul George Soros

După ce a câștigat alegerile din Republica Moldova, în anul 2020, Maia Sandu nu a reușit să-și onoreze promisiunile electorale. Aceasta a promis în fața alegătorilor că, în timpul mandatului ei, condițiile de trai din Republica Moldova vor crește, energia se va menține pe o pantă descendentă, dar și că va face tot posibilul să integreze Replica Moldova în Uniunea Europeana și NATO.

Studenții moldoveni care locuiesc și studiază în Iași susțin că politicile ei externe au fost un eșec total, cauza fiind apropierea ei de lumea occidentală. Odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, regimul de la Moscova nu a văzut cu ochi buni aceste decizii luate de președintele Republicii Moldova și a luat o serie de măsuri care au dus la scumpirea gazului și a energiei electrice pentru cetățenii moldoveni.

„A venit cu multe promisiuni și atât. Părinții mei stau în Chișinău și le merge din ce în ce mai greu. Ne-a păcălit să o votăm și acum e mai rău ca în urmă cu 20 de ani. Niciodată nu a fost mai rău ca acum! Nici cu comuniștii nu era așa rău! Mulți spun că e ca Iohannis în varianta feminină“, spune Oleg Calunschi, student moldovean în Iași.

În prezent, Republica Moldova a devenit campioană la inflație. În ultimul an, produsele și serviciile s-au scumpit cu peste 34 la sută, arată cele mai recente date oficiale. Avalanșa scumpirilor a venit după începerea războiului din Ucraina, când totul a pornit de la majorarea prețului la resursele energetice, în special a gazului.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică de la Chișinău, resursele energetice s-au scumpit cu 45 la sută în ultimul an. De aici s-au scumpit celelalte servicii, cum ar fi produsele alimentare, cu peste 38 la sută, dar și cele industriale, cu 23 la sută.

Maia Sandu conduce un guvern format pe relații și pile

Liderii de la Chișinău au promis de multe ori că, dacă vin la guvernare, în țară se vor termina corupția și „cumetriile” în politică. Din nefericire, imediat după ce au venit la putere, aceștia par să se dezică de promisiuni.

O dovedește faptul că Andrei Năstase, ministrul de Interne în Guvernul Maia Sandu, și-a numit nașul, pe Gheorghe Bălan, șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP).

Și noul ministru de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, și-a numit o rudă pe postul de șef de cabinet.

Fără niciun concurs, Popescu l-a pus pe nașul său, Andrei Popov, șef al cabinetului la Ministerul Afacerilor Externe.

E vorba despre diplomatul Andrei Popov, fost ambasador al Republicii Moldova în Austria. Nicu Popescu a anunțat totuși că este vorba despre o numire temporară.

Studenții moldoveni din Iași sunt nemulțumiți de legăturile Maiei Sandu cu George Soros

student moldoveni
Studenții moldoveni care locuiesc în Iași sunt nemulțumiți de scumpirile tot mai mari a produselor de bază din țara natală

Studenții moldoveni din Iași consideră că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, are legături ascunse cu George Soros.

„Am înțeles că s-a întâlnit la New York, unde se află în vizită cu ocazia Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), cu Alexander Soros, fiul miliardarului filantrop George Soros. Nu e clar că e marioneta lorׅ“, menționează Andrei Șara.

Chiar fiul miliardarului filantrop George Soros a postat pe Instagram o fotografie alături de Maia Sandu, însoțit de un mesaj de susținere.

„A fost o onoare să mă întâlnesc cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, un reformator dedicat și avocat anticorupție, în timp ce vizitează New York pentru Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite”, se arată într-o postare de pe Instagram a lui Alexander Soros.

Așadar, politicile externe ale președintelui Republicii Moldova afectează tot mai mult poporul moldovean prin scumpirile alarmante ale produselor de bază și ale energiei. Cetățenii sunt revoltați că promovează un guvern de relații și pile, dar și că face jocurile filantropului George Soros. Și studenții moldoveni din Iași sunt nemulțumiți de Maia Sandu și susțin că Republica Moldova nu a dus-o niciodată mai rău ca acum.

Comentarii
  • Blea Oleg, îmi buhnește capu de atâta dișteptăciune ce ai în tine, blea. Știi tu blea canciutcă cum era în vremea comuniștilor !!!
    Ai trăit tu acum 20 de ani blea, ca să faci comparații !!!
    Să îți dau o întrebare:
    La ce ai venit blea la România să vorbești de rău baștina ta, patriotule ? La pomană ai venit: cazare, burse, gratuitate la transport.
    Așa se primește, nu ?
    Mergi blea cu pațanii tăi îndărăt la Chișinău și fii tu mai bun ca Maia, fii de bravo, nu mai perde timpul la Iași numaidecât.

  • Las ca va era mai bine cu Dodon…Nu va mai invatati minte,mai are oleaca rusul si vo da pe la spate si voi tot cu el tineti!Greu cu mentalitatea vostra rusofililor!!

  • Oferă România burse pentru fratii din R. Moldova. Și uite unde ajung. La rusofili. Cu Dodon si cu comunistii era tare bine ”deștepților,,!

  • Oleg și cu studenții aia plin de intelighentă Leninistă ar trebui mutați la facultatea de pe strada 25 octombrie, 128!
    Cred că știți voi mai bine unde e…

  • Mulți timpiti și în Republica Moldova! Grav e ca sunt tineri! Dacă era mai bine în comunism, cu rusii, ce căutați la studii în România, amețiților? Sper ca titlul articolului e greșit! Nu „studenții moldoveni sunt nemulțumiți”, ci”unii studenți, spalati pe creier, sunt nemultumitl”. Cu mentalitate de „cultura de granița” care suge de la doua vaci, nu ajungeți departe! Ajungeți ln URSS, prostilor

  • Având dependenta Moldovei fata de Rusia, era de așteptat să apară criza actuală, dar să spui că era mai bine înainte înseamnă să fi de acord ca în curând Moldova să devină iarăși o republică socialista acaparată de Rusia, războiul de la granița nu a arătat de ce e în stare rusul. Daca totul se gândește în funcție de stomac, vai de cap.

  • Basarabenii, fie tineri sau mai in varsta, tot spre lumea rusa trag. Ar trebui sa se intrerupa orice ajutoare si pomene date de-a moaca de Romania si UE.

  • Domnule, basarabenii, fie tineri sau mai in varsta, tot spre lumea rusa trag. Ar trebui sa se intrerupa orice ajutoare si pomene date de-a moaca de Romania si UE.

  • Sunt ~1mil. de basarabeni cu cetatenie Ro. Daca excludem copii , femei , batrani , 200-300k sunt apti petru inrolare in armia româna.Cam cați credeți ca se vor prezenta in caz de ferea’ Domnul? NICIUNUL!!

  • da tu crezi ca io m-as prezenta la armie in caz de doamne feri? sa lupt ca sa ce? ce sa apar? bancile straine? kauflandul? eonul? silk district? mcm? pe cine sa apar? pe chirica? pe zapodeanu? pe dascalu?

  • Cunosc destul de multi moldoveni si intr-adevar le este mai greu perioada asta in Moldova, dar cui nu-i este greu daca se plang ei si francezii ca i-au pus la strans cureaua …dar sa zici ca iti era mai bine pe timpul comunistilor , tu un mucea de 19-20 de ani ce inveti si traiesti in momentul de fata in Romania esti la fel de ipocrit si jegos precum rusii aia de injura occidentul in timp ce scriu comentarii din Monaco, Paris etc…Toti moldovenii cu care am vorbit au o mare mare frica sa nu li se ia pasapoartele romanesti

  • Mulți studenți. Adică doi. Doi fraieri care cântă dodonește. Nici nu știu câte urechi au. Cine îi ia în seamă. Problema este că peste Prut mancurții sunt mai mulți. Și plătiți de ruși.

  • În curând România trebuie, va fi obligată să anuleze cetățenia română multor basarabeni. Prin urmare li se vor anula și cărțile de identitate și pașapopartele românești în contextul schimbării cărților de identitate ale românilor și înlocuirea lor cu cărți de identitate cu cip. În acest context cea mai mare parte a basarabenilor vor pierde cetățenia română pentru că nu au locuințe proprietate personală pe teritoriul României. În fond toți ceilalți străini, care au cetățenie română, au case sau apartamente proprietate personală pe teritoriul României și locuiesc pe teritoriul României. Excepție fac basarabenii care au obținut în mod ilegal cetățenie română și care, mulți din ei, urăsc visceral România.

  • Alooo , studenții moldoveni !!!
    Mergeți la Moskpva dacă nu vă convine !
    Aici ocupați moka locurile studenților din România…burse …cazare mâncare aproape de gratis !
    „Fetili coketili cari fac plăcerili ” pot rămâne ca „muncesc” cu spor videochat și matrimoniale dar nu încercați politica voastră dacă tot nu doriți să aveți viața mai scumpă ca în UE să aveți GRATIS TOT AICI !!!
    Mai multă atenție că nu v-a chemat nimeni cu forța aici ! Mergeți și faceți grevă și proteste acasă la voi !!!

  • Cativa securisti mananca o paine alba (dar murdara) prefacandu-se ca lupta cu dezinformarea.

    Ce bun e salariul de la stat…mai iei si o pensie speciala, ca te-ai luptat cu putinistii, deh.

    ASTA DACA NU CHIAR VOI CREATI FALSELE AMENINTARI…

  • Plecati in Rusia bagam pu.la-n gura voastra de spurcaciuni. Ati distrus toata piata de munca din Europa! Natie de oameni idioti si urati!

  • Apropierea de UE are un pret. Fara coruptie si decizii luate cu transparenta in institutiile publice, asta deranjeaza. Si Romania a trecut prin acest proces si inca il parcurge.

  • Tot cu rusii sunteti si va manipuleaza aia, sa scapati de Maia Sandu. Vai mama voastra, nu va mai faceti bine. Degeaba va ajuta Romania, pentru ca nu meritati nimic.

  • Daca aveai parinti cu spirit romanesc, nu-ti puneau numele Oleg!!!!
    Ce naste din pisica……
    Du-te la Moscova sa vorbesti si sa simti ruseste….nu-ti mai pierde vremea in locuri straine…

  • buna dimineata studenti 🙂
    RO este deja pierduta lui globohomo – puteti vedea aici viitorul vostru…asta daca nu va transforma Victoria Nuland in UA2 inainte

  • Daaa , daa, iaca gigi spaga ce zice !, mergeti in Donetc sa va vedeti viitorul vostru rusofon !, ca trecutul e ala cu kolhozuri , interdictii de circulatie si intre comune , puscarie in siberia si doar mult iubita limba rusa pete tot, oricum in Europa desi aveti acte rominesti si va dati romani in fata autoritatilor de acolo cind vorbim noi cu voi va dati moldovani nici pi diparti bliat rumuni nu recunoasteti limba romana ci cia moldovineasca si cind dati cu ochii di noi vorghiti rusasti !, cazuri multiple de astea traite de mine in afara tarii !, si in Romania de exemplu la rind la buletin , permis , pasapoarte unde veneati in valuri valuri cu zecile si la rind vorgheati rusasti !, wtf

  • @ciurea
    etnicii romani din zona Cernauti au fost luati cu forta si dusi in zona frontului
    etnicii maghiari la fel
    desi sunt de notorietate aceste lucruri, alegi sa le spui basarabenilor sa mearga in Donbass :))
    multa lumea aude – putina lume cunoaste…jenant ciurea, jenant 🙂
    in plus ai pretentii de la basarabeni sa iubeasca RO ca si cum romanii neaos ar iubi RO 🙂

  • Mai jenant a fost sa intilnesc in Oslo tineri moldovani la munca si cind eu bucuros si patriot iam salutat si intrebat ce faceti rominilor ? ei au facut o mutra acra si lunga si au zis ca NU sunt romani , eu iam intrebat calm pai nu vorbim romaneste ? ei NUUUU noi vorbim moldoveneste , ”eu ” pai nu e tot romineste ? ”ei” nuuu moldoveneasca este cu totul altceva aparte,,,,,,,, mai jenant a fost cind tocmai parcasem masina pe feribotul ce trecea din Suedia in Germania si in spatele meu urmatorii au parcat doua microbuze cu numar de Moldova si sau coborit jos vorbind veseli niste grupuri vizibil de muncitori in drum spre casa , eu mam indreptat vesel cu in zimbet larg spre ei , ei uitinduse la mine si la numarul meu de RO,, IS au inceput brusc pe loc sa vorbeasca DOAR ruseste si mai rar si incet !, leam intors spatele rece si am plecat !, asa ca taci din gura ca habar nu ai ce zici !, am o experienta indelungata in privinta asta !, stai linistit ca sunt patriot si am fost si la Podul de Flori la Ungheni in 1990, am fost la demonstratiile de unire de la Palatul Culturii atunci cind se striga traiasca Moldova Ardealul si Tara Romineasca ….. degeaba !, sunteti cu curu in doua luntrii !, noi nu am fost decit prostii buni de muls !, si acum am in ochi crunta realitate de atunci, cea in care Mircea Snegur a replicat la televiziuni ca cica ”la ci sa sa uniasca doua traisti goali ” ? asa ca nu are rost !

  • Până și tinerii și chiar adolescenții de dincolo de Prut realizează ce piază rea este pe capul nostru este nemernicul ăsta de Johannis, numai o ceată de liberali inconștienți încă îi cântă-n strună.

  • @Ciurea
    buna dimineata: asteptarile tale de la basarabeni nu erau reale
    acum ai aflat ca foarte multi basarabeni sunt ca romanii – interesati sa o duca mai bine, nu sa se imbratiseze peste Prut
    Noi romanii avem asteptarea asta istorica, dar pentru ei asta este istorie 🙂

  • Da , mare pacat !, in 1990 Romania ia primit cu bratele deschise , sa cerut unirea, i-am chemat la unire, eram un tinar visator si cu sperante, am fost si eu la podul de flori la Ungheni, atunci era o mare de oameni , cel putin citeva zeci de mii veniti cu trenurile luuungi si arhipline, aveam lacrimi de bucurie in ochi si o inima calda larg deschisa, Prutul era viu colorat cu flori , trandafiri, tone de flori curgeau pe Prutul viu colorat, din pacate am realizat cu tristete ca unirea nu sa vrut si nu se vrea, nu sa vrut politic si nici basarabenii nu au vruto deloc !, au vrut doar drum liber spre vest !, la inceputul anilor ’90 raketii basarabeni au inceput sa faca ravagii pe soselele Romaniei si prin orase, contrabanda si mafie la greu, am observat cu durere ca ce gindeamn noi este doar o iluzie si ca dadusem drumul lupilor in stina , de fapt nici acum majoritatea basarabenilor NU vor UNIREA cu patria mama !, trist si resemnat

  • am fost la podurile cu flori: ei – basarabenii au inteles ca nu se va putea, dar noi romanii nu..de aici disonanta intre asteptarile noastre fratesti si asteptarile lor economice

  • Ei nu se putea, atunci a fost cel mai bun moment istoric si vointa poporului nu ar fi putut fi negata !, pai ce ? la 1 Decembrie 1918 Alba Iulia romanii nu au fost impiedicati sa ajunga ? nu si-au dorito ciolovecii !, pai noua cine nea dat independenta ? nu am luato noi insingerati pe redutele de la Plevna , Smirdan si Vidin ?

  • Articol platit de rusi! Si cu cine sa se vada Maia Sandu cu Kim Jung? Cu Trump? Cu Putin? Numele Soros a fost folosit tot timpul de Rusi pentru a ii speria pe prosti. Prostii sa fie mai speriati de Putin!

  • ARTICOL FALS!

    În fapt, „Oleg Calunschi” și „Andrei Șara” sunt doar nume fictive care nu pot fi găsite deloc pe Facebook ca studenți moldoveni la Iași, ținând cont că acesta este cea mai folosită rețea de socializare de către tineri.

    De altfel, m-am întâlnit cu basarabenii care învață la UAIC și foarte mulți dintre ei încă sunt susținători ai Maiei Sandu și au opinii pro-europene din simplul fapt că se tem de o eventuala invazie a Rusiei pe teritoriul Republicii Moldova, credeți-mă!

    Și dacă tot ați avut dezamăgiri față de moldovenii care vorbeau fluent rusește în străinătate (cum sunt și destui români care își amestecă limba-mamă cu italiana, de parcă rusa nu-i ok 🙄), de ce v-ați găsit tocmai acum să le exprimați public? De ce nu și în trecut?

    Fix de-asta nu este posibilă unirea dintre Moldova și patria-mamă din România, din cauza unor oameni ridicoli ca voi, și unii și alții! 😒

  • Și totuși, chiar dacă cred că Maia Sandu este păpușa americanilor și a tuturor din spatele acestora, Soros fiind doar agentul lor.

Adauga un comentariu