National

Studenţii sunt nemulţumiţi de examenele online. Cer să fie susţinute în clase

Publicat: 01 mai 2020

Mai mulţi studenţi din România îşi arată nemulţumirea privind noile decizii ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a decis, în contextul pandemiei de coronavirus, ca toate examenele programate în sesiunea din semestrul al doilea al anului universitar şi examenele de finalizare a studiilor (licenţa, master, disertaţie) să fie susţinute în sistem online.

În urma acestor hotărâri, studenţii s-au revoltat şi vor să meargă la examene, respectând măsurile de protecţie impuse, şi anume distanţarea socială, purtarea măştilor şi mănuşilor de protecţie.

Tinerii susţin că formula actuală îi pune într-o mai mare dificultate. Sunt nemulţumiţi de această decizie deoarece timpul de pregătire este mult mai scurt și se tem că în sesiune vor lua note mici.

Un student din Sibiu, care a ajuns în atenţia opiniei publice pentru că și-a dat în judecată liceul pentru abuzuri și a câștigat procesul în care s-a reprezentat singur, susţine că se pot chema grupele de studenţi în anumite intervale orare, cu respectarea tuturor normelor de protecţie şi în acest format s-ar putea susţine examenele.

„Deși pregătirea este mai slabă, se așteaptă ca subiectele de la examenele online să fie mult mai grele decât cele de până acum.”, afirmă Andrei Cocîrlău, student în Sibiu.

„Schimbarea regulilor unui examen fundamental, într-un timp extrem de limitat, fără a fi fost anunțat în mod prealabil și fără a ține cont de propunerile și sugestiile studenților vizați în mod direct de către acest examen important este injust.”, spune un alt student.

Adauga un comentariu