Titlurile zilei

Studentul Cristi-Mădălin Cerbu este devastat, după ce a aflat că va fi exmatriculat. Prima mărturie a tânărului după ce l-a amenințat cu moartea pe profesorul Abel-Albert Policiuc, de la Universitatea „Alexandru Ion Cuza” din Iași

Publicat: 06 iun. 2020
Studentul Cristi-Mădălin Cerbu a făcut prima mărturie după amenințarea cu moartea la adresa profesorului Abel-Albert Policiuc, de la Universitatea
Prima mărturie a studentului Cristi-Mădălin Cerbu după amenințarea cu moartea la adresa profesorului de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași

Studentul Cristi-Mădălin Cerbu a făcut prima mărturie după amenințarea cu moartea la adresa profesorului de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași! Reporterii cotidianului BZI au dialogat, în exclusivitate, cu Cristi-Mădălin Cerbu. „Sunt doborât! Vă dați seama în ce stare sunt eu?!… Este cel mai greu moment din viața mea! Mă gândesc la multe, dar încă nu-mi pot reveni… Am vorbit și cu profesorul meu! El m-a înțeles și nu vrea examatricularea mea. Am prezentat scuzele și regretul meu deplin”, a mărturisit Cristi-Mădălin Cerbu, de la Facultatea de Informatică din Iași

Prima mărturie a studentului Cristi-Mădălin Cerbu, după amenințarea cu moartea la adresa profesorului de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, obținută în exclusivitate de reporterii cotidianului BZI. Tânărul regretă enorm și consideră că decizia de a fi exmatriculat este nedreaptă.

„Sunt doborât! Vă dați seama în ce stare sunt eu?!… Este cel mai greu moment din viața mea! Mă gândesc la multe, dar încă nu-mi pot reveni… Am vorbit și cu profesorul meu! El m-a înțeles și nu vrea examatricularea mea. Am prezentat scuzele și regretul meu deplin. Le-am prezentat scuzele mele celor de la Facultatea de Informatică, dar și celor de la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași. E nedreptă exmatricularea mea! A fost un gest greșit, un pamflet…”, a mărturisit Cristi-Mădălin Cerbu, de la Facultatea de Informatică.

Studentul Cristi-Mădălin Cerbu speră ca mărturia lui să ajute la anularea exmatriculării

Studentul Cristi-Mădălin Cerbu speră ca prima lui mărturie să-l ajute la anularea unei eventuale exmatriculări de la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, președintele Colegiului Psihologilor din România, oferă și explicația gestului studentului Cristi-Mădălin Cerbu, care l-a amenințat cu moartea pe profesorul Abel-Albert Policiuc!

„Ceea ce a făcut acest student are la bază o frustrare acumulată. Foarte probabil, nefiind învățat să fie tolerant, are impresia că totul îi poate fi permis și că el nu merita o anumită notă, în timp ce colegi de-ai lui, poate mai puțin pregătiți, în opinia sa, au luat note mai bune. De aici, și reacția sa anormală! Trebuie văzut și analizat și în istoricul său personal, de viață, pentru că acolo pot fi găsite motive și explicații pentru ceea de a făcut. Aici pot fi găsite explicații pentru faptul că s-a filmat și a făcut această amenințare cu moartea. E necesar ca el să meragă la consiliere de specialitate, pentru a fi ajutat. Repet, el nu a fost învățat cu toleranța. Acum, o sancțiune drastică nu cred că îl va ajuta. Dimpotrivă, studentul Cristi-Mădălin Cerbu va acumula și mai multă frustrare, nemulțumire și poate recurge și la alte gesturi legate de nemulțumirile sale. Autoizolarea din săptămânile de pandemie COVID-19 nu justifică reacția sa. Totuși, nu e corect să fie o sancțiune care să fie la extremă”, a detaliat prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, președintele Colegiului Psihologilor din România.

Care a fost amenințarea cu moartea făcută de studentul Cristi-Mădălin Cerbu

Studentul Cristi-Mădălin Cerbu a făcut un scurt videoclip, trimis unui prieten, în care-l amenință cu moartea pe doctorandul Abel-Albert Policiuc, de la Facultatea de Informatică. În clipul devenit viral, studentul apare cu un cuțit uriaș, flimându-se când îi spune cuvintele de amenințare. „Sunt un student nedreptățit al profesorului Abel-Albert Policiuc… Acesta este un mesaj pentru tine, după examenul la Statistică. Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile…, în m… m…! Ai grijă cum te uiți pe temele alea! Știi cum îți taie capul acest obiect?!”, transmite Cristi-Mădălin Cerbu în acel videoclip.

Comentarii
 • Acest individ este un psihopat! Nu are remuscari sau resentimente, ii pare doar rau ca a fost prins si atat. Cazul lui este tipic de manuale de psihiatrie: acesti indivizi omoara si schingiuie animale nevinovate, bat si isi abandoneaza iubite( daca au ca de obicei nu sunt capabili de o relatie) gravide, sunt sociopati , complexati si narcisisti. Ei nu se pot adapta la societate si civilizatie, trebuiesc marginalizati si extrasi ca o masea stricata! Bzi ce face aici, doreste rating? Ce tot il bagati in seama pe acest gunoi? Mai bine faceti un articol cu fetele „modele” cu vibratorul in cr de la Studio 20 😉

 • Guvidule, gata cu teatrul asta. Fii barbat, ia palosul ala de 5 kile, temele, pamfletul si regretele depline si intinde-o repejor inainte sa te ia politia la intrebari. Nu te mai vaicari ca o chisorcoasa, ca nu da bine la putoismul cu care ai filmat pamfletul. Ori asa, ori asa.
  Gandeste ca tara asta va pierde un intelectual de valoare, un ITist de nadejde, insa totdeauna exista o a doua sansa. In Galati la Santierul Naval e un portar (nea Petre) care iese la pensie luna viitoare. Job bun, te lasa sa te dezvolti la faza cu fmm si cutitoiul de 5 kile. Ai studii deja, background, tot absolutul, deci mergi frumusel acasa si presteaza.
  Aaaa, facultatea ? Fii linistit. La ce talente ai, mai mult ca sigur o sa o faci. Daca tura asta scapi fara cazier, tura viitoare faci facultatea la privat ori in Dr. Vicol, ori in Galati sau altundeva unde exista asemenea stabiliment. Din fericire, fiecare judet are macar unul.
  Succesuri, studentule.
  P.S. Cu petitia a ramas tot asa. Format electronic. Nici de sters la cur cu ea nu e buna.

 • Pamflet e intreaga ta existenta, nesimtitule! De ude aveai …cutitasul cu care amenintai?
  De ce nu l-ai incercat pe propria jugulara?

 • Doborât trebuia să fii înainte de a posta . Vai de tine , lipsă educație . Dacă părinții tăi erau profesori și primeau așa ceva ce ai fi spus ?

 • Trebuia sa te gandesti de 1000 de ori inainte de a crea filmuletul, daca reflectai la consecinte inainte de actiune, acum nu mai erai vedeta pe toate posturile si ramaneai la coada vacii .
  Daca te lasi de facultate , te angajez zilier la sapat santuri si gropi (poti folosi si cele 5 kile la taiat buruienile) sau te duci ca bocitoare la biserica, ca acolo poti sa te si filmezi in orice ipostaza doresti si esti iertat de pacate !

 • Trebuia sa te gandesti de 1000 de ori inainte de a crea filmuletul, daca reflectai la consecinte inainte de actiune, acum nu mai erai vedeta pe toate posturile si ramaneai la coada vacii .
  Daca te lasi de facultate , te angajez zilier la sapat santuri si gropi (poti folosi si cele 5 kile la taiat buruienile) sau te duci ca bocitoare la biserica, ca acolo poti sa te si filmezi in orice ipostaza doresti si esti iertat de pacate !

 • Inca un gunoi egoist care are impresia ca e mai important decat ceilalti. Mars acasa la tine in oras ca sa vada si celelalte lepre ca daca nu te civilizezi la oras sari din schema. Sau sinucide-te, vezi tu.

 • Foarte bine, sa-l exmatriculeze si sa nu mai aiba dreptul de a studia in Iasi. Astfel de gunoaie nu au dreptul la studii superioare !

 • hai sa il FACEM PRESEDINTE!!!! CRED CA ASTA E CEA MAI BUNA IDEE!!! INTRA BA IN POLITICA SI FA MILIOANE DE DOLARI CU LOPATA !!!!!!!!!!!!!! HAIDE !!!!!!!!!!!! NOI IASUL TE SUSTINEM !!!! BZI CEL MAI BUN ZIAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROMANIA TARA CEA MAI TARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • plin internetul de lupi moralisti :)). o societate plina de ipocriti ,care mai de care cu studii inalte sau fara studii isi dau cu parerea si dau verdicte.am fost student si erau si in acea vreme astfel de glume …acum sunt parinte de student si in limbajul tinerilor de azi exista acest vocabular pe retelele de socializare. eu cred ca a fost o gluma inspirata de violenta pe care o ofera video internetul si massmedia. si sunt sute de astfel de filmulete care circula intre colegi si prieteni. o gluma banala,, la catereinca,, dar scoasa in spatiul public din intamplare si rea vointa, din care s-a facut o stire gen radiosant. sunt alte probleme mult mai grave care se intampla in societate dar sunt ignorate cauzand victime reale nu inchipuite.

  Petre Ţuţea: „Am stat 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi”

 • Toți vreți să-l omoram?Cine este fără de păcat sa arunce cu piatra! Altfel mai bine sa taca.Un simplu act de teribilism specific varstei.Acum sigur vede și el ca nu totul este permis.Merita o șansa la o viata normala.Acest episod nu o să-l uite toată viața .

 • sigur ca merita , dar nu printre It -isti . astia nu duc o viata normala conform normelor actuale. astia muncesc de le sar capacele .. deci locul lui e in alta parte . poate se angajeaza figurat=nt la teatrul dramatic din galati ?! are recuzita , are fatza , are verb , are viitorul in fatza . macar sufleor..

 • Teribilismele de genul asta denota ca putzoiul traieste in jocuri de calculator si ca mintea lui e varza. Asa cum spun multi, ar trebui sa gandeasca inainte de a injura public si de a face amenintari de genul asta… degeaba incearca 2-3 insi sa-l scuze… pentru mitocanii si amenintari nu exista scuze… daca n-ar fi iesit tambalaul asta, dobitocul era in stare sa-si urmareasca si agreseze profesorul, ca as aface el in mai stiu eu ce joc… doar ca moartea pe ecranul laptopului si moartea reala sunt diferite… pentru a doua platesti… sa fie fericit ca nu e bagat la mititica si ca se alege doar cu exmatricularea… imbecil exponent al unei intregi generatii… si mai are si pretentii de „student”…

 • Nu vrem sa-l omoram, doar sa raspunda pentru faptele sale. Orice om are pacate, dar nu oricine are tupeul sa ameninte cu moartea pe altcineva. Merita o sansa la o viata normala, dar in alta parte, la aceasta facultate cu siguranta nu mai poate continua.

 • Ce societate bolnava…cum sa fie exmatriculat pentru o gluma teribilista pe fb!? Sigur e de prost gust…dar e totusi o gluma. Mai bine s-ar vedea si cauza, de ce s-a ajuns aici? Poate mai multa transparenta in sistemul de evaluare, notare a studentilor? Sunt multe de facut si din partea domnilor profi…

 • Nu vrei tu sa glumeasca la fel cineva pe seama ta? Este inadmisibil sa faci asemenea afirmatii. Asta e un sociopat. Iti canta cum ii bate lui bine vantul. Si nu are remuscari.

 • Petre Țuțea ăla care scria în revista „Glasul Patriei”? livrată direct Occidentului spre a înțelege cuceririle raiului comunist? că doar nu era idiot să stea 13 ani degeaba în închisoare

 • Ai facut studii in psihologie? De unde stii ca e sociopat? Parerea unui specialist in domeniu e cu totul alta…deci sa lasam psihologii sa se pronunte.

 • Curaj Cerbule. Sfârșitul nu i aici. Față de animale ne deosebim prin gândire și respect. Le vei dobândi după exmatriculare.

 • Evident ca a greșit, evident ca ar trebui sa suporte consecințele greșelii sale. Totuși… A fost o gluma proasta, foarte proasta. Dar rămâne o gluma proasta și atât.
  Eu îmi amintesc ca, împreună cu toată grupa, am trimis dricul cu cioclu acasă unui profesor care ne-a picat pe toți la un examen. Va imaginați ce față a făcut proful când cioclul a întrebat „unde este defunctul P. D”. Și chestia asta se întâmpla acum 25 de ani. Deci fiecare generație are teribilismele sale, nu mai fiți asa neprihăniți.

 • Blea Cerbule, esti curajos. Vino sa faci facultatea la Chisinau, avem multe sa te invatam. Si aice o sa trebuiasca sa inveti si tu, blea baietel, ca altfel nu iti justifici banii cheltuiti de babaci cu tine.
  Blea, ai tot viitorul in fata ta !
  La inceput o sa te punem la 5 kile,dar daca esti de isprava o sa iti dam o sabie de 5 kile 500 cu care sa le futimortiimamiilor la studentii care fac pamfleturi din astea.
  Dupa aia o sa predai Statistica, blea,ca sa videm daca faci corect temele.
  Padruga n-ai, esti pe invers cumva ? Atunci te punem in camera cu un cazac dragut care o sa iti largeasca rozeta cata vreme te joci tu cu palosul ala de 5 kile. Dupa aia chiar o sa fii daramat si devastat,dar o sa zicem ca e un pamflet.
  Hai, blea, te tine? Sau esti ciumeg doar in fata ecranului ???

 • pt dl Gogu. Aceasta intamplare a avut loc in 1983, cand studentii de la mecanica au trimis acasa dlui prof Nicolae Irimiciuc , dricul cu un sicriu. Stiu, pentru ca si eu am facut parte din acei studenti teribili!! Nu am patit nimic pentru ca se stia duritatea dlui profesor si, spre norocul nostru, nici domnia sa nu a facut vreo plangere oficiala. ce-i drept, ne-a picat pe toti si ne-am revazut in sesiunea din toamna. Atat!!!

 • Niste terminati toti cei care nu pot intelege o gluma, proasta de altfel. Imi imaginez ca voi pupati picioarele profesorilor cand erati elevi. Aceasta gluma proasta nu era menita sa ajunga la mintile inguste ale oamenilor ce judeca doar dupa aparente si care nu au pasit intr.o facultate in viata lor. Studentul nu ar fi fost exmatriculat daca nu era atat de mediatizat cazul. Credeti ca doct. Abel l.ar fi „pasuit” pe student daca era un pericol pentru integritatea sa? Nu, deoarece el are mai mult de 20 IQ spre deosebire de cei ce il judeca.

 • Domnu Dafinoiu, aveti deja o piatra in pantof. Nu ar fi mai indicat sa va ocupati ( serios ) de fina / finele domniei voastre ? Nu de alta, dar lista e lunga, daca intelegeti cimilitura povestirii. Lasati bietul fost student sa isi infrunte soarta. Sunt sute de prostalai care il sustin deja. Nu fiti cel +1. Aveti despre ce va ocupa ….

 • Nu as vrea sa stiu ce verdict ar da un psiholog unor autori de comentarii…ar fi ceva probabil infricosator…Din pacate asta e societatea romaneasca contemporana.
  Sunteti liberi sa comentati…desigur. Dar nu parerea voastra plina de frustrare va conta ( doar stim cu totii… facultatea de informatica nu e pentru toti) ci comisia de etica si psihologii…ei vor decide.

Adauga un comentariu