Razboi în Ucraina

SUA anunță un nou pachet de ajutor militar de 2,6 miliarde de dolari pentru Ucraina

Publicat: 04 apr. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
SUA anunță un nou pachet de ajutor militar de 26 miliarde de dolari pentru Ucraina
SUA anunță un nou pachet de ajutor militar de 2,6 miliarde de dolari pentru Ucraina

Administrația președintelui american Joe Biden a anunțat marți un pachet suplimentar de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare totală de 2,6 miliarde de dolari.

Pachetul include 500 de milioane de dolari în echipamente de retragere, cum ar fi muniție pentru sistemul de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) și muniții suplimentare pentru sistemul de rachete Patriot, cartușe de artilerie și mortar, cisterne grele de combustibil și vehicule tactice de recuperare.

Un „pachet semnificativ de capabilități de apărare aeriană”

Administrația alocă, de asemenea, 2,1 miliarde de dolari în fonduri ale Inițiativei de Asistență pentru Securitate a Ucrainei, care intenționează să producă un „pachet semnificativ de capabilități de apărare aeriană”, inclusiv radare de supraveghere aeriană și camioane cu tunuri de 30 mm cu sisteme aeriene fără pilot, precum și sisteme antiblindare Javelin și 23 de milioane de cartușe de muniție pentru arme de calibru mic.

Comunicarea Pentagonului cu privire a ajutorul a reiterat că SUA vor continua să lucreze cu aliații săi pentru a „oferi Ucrainei capacități de a-și satisface nevoile imediate pe câmpul de luptă și cerințele de asistență de securitate pe termen lung”.

Ucraina salută donația de avioane MiG-29 și reiterează apelul pentru avioane de luptă

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a salutat donația de MiG-29 din epoca sovietică, dar a cerut din nou „platforme moderne de aviație occidentală”.

„Avioanele în stil sovietic sunt potrivite pentru noi ca răspuns rapid care va da rezultate într-un timp scurt”, a spus el.

„Suntem recunoscători partenerilor noștri slovaci pentru MiG-29 care au fost deja livrate. Mizăm foarte mult pe avioanele de luptă din Polonia… MiG-urile din Polonia ne vor întări semnificativ apărarea, ne vor face cerul mai sigur”, a spus Reznikov pe Facebook.

„În același timp, obiectivul nostru strategic a fost și rămâne tranziția către platformele moderne de aviație occidentală, care le vor oferi piloților noștri un avantaj față de inamic. Sunt încrezător că decizia de a furniza Ucrainei aeronave occidentale va fi luată cu siguranță. Acesta este ultimul articol din lista mea de dorințe de Crăciun pentru Moș Crăciun”, a adăugat Reznikov.

Până în prezent, nicio țară occidentală nu s-a angajat să furnizeze avioane de luptă Ucrainei în timp ce conflictul împotriva Rusiei este în desfășurare.

Comentarii
Adauga un comentariu