International

SUA, dezamăgite de hotărârea Rusiei de a amâna întâlnirea din cadrul tratatului New Start

Publicat: 03 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu

Statele Unite s-au declarat vineri „dezamăgite” de decizia Moscovei de a amâna pe termen nelimitat o reuniune prevăzută cu Washingtonul privind inspecţiile din cadrul tratatului New Start, un acord-cheie de dezarmare nucleară, transmite AFP, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a denunţat o decizie rusă luată „abrupt şi unilateral” şi a subliniat că este „complet fals” să se sugereze că Statele Unite sunt vinovate pentru amânarea acestei întâlniri, programată iniţial pentru 29 noiembrie la Cairo. „Rămânem pregătiţi să ne întâlnim cu Rusia în cadrul organismului de implementare a tratatului New Start”, a declarat presei Ned Price. „Suntem angajaţi faţă de New Start în vorbe şi în fapte şi îndemnăm Rusia să demonstreze” că şi ea este, a spus el.

Ministerul rus de Externe a denunţat marţi „ostilitatea” şi „toxicitatea” Washingtonului pentru a-şi justifica decizia de a amâna reuniunea. Tratatul New Start este cel mai recent acord bilateral de acest gen care leagă cele două mari puteri nucleare ale lumii.

Semnat în 2010, acesta limitează arsenalele celor două ţări la maximum 1.550 de focoase desfăşurate de ambele părţi, o reducere de aproape 30% faţă de limita anterioară stabilită în 2002. De asemenea, limitează la 800 numărul de lansatoare şi bombardiere grele.

Rusia a anunţat la începutul lui august suspendarea inspecţiilor americane prevăzute la bazele sale militare în cadrul tratatului New Start, pretinzând că acţionează ca răspuns la obstacolele americane în calea inspecţiilor similare ruse în Statele Unite.

Tags:
Comentarii
  • ,,Administratia ilegitima Biden a oferit o cina de un miliard de dolari in cinstea lui E. Macron
    Spuma liberală a chefuit joi seară la falsa „White House” de la Tyler Perry Studios.
    Doi dintre arestati au povestit ce a fost acolo: Pelosi a sosit beata la sărbătoare și s-a îndreptat spre un bar plin cu sticle sclipitoare de lichior scump – tequila Clase Azul, rom Appleton Estate de 50 de ani, whisky Macallan Sherry Oak și, pentru culmea, Chateau Margaux grand vin. Carafele din 1959, Dom Perignon, stăteau în găleți de gheață la fiecare masă.Pelosi a zăbovit mult timp la bar band diverse băuturi alcoolice, în timp ce barmanul o privea uluit. Înainte de cină, secretarul Apărării Lloyd Austin, secretarul pentru Securitatea Internațională Alejandro Mayorkas și Brian Deese, directorul Consiliului Economic Național, au rostit un toast pentru Klaus Schwab — care a fost absent — și Organizația Economică Mondială. „Klaus este bogat și, prin urmare, înțelept”, a spus Deese, stârnind o rundă de aplauze. „Bogăția și înțelepciunea nu merg mână în mână”, a contracarat Mayorkas. „Uită-te la Musk și Trump.” În altă parte, Biden a conversat cu preșe-dintele francez E. Macron, lăudându-și conducerea pandemică și dorința de a integra „musulmanii fără acte” în societatea franceză. El l-a numit pe Macron un „adevărat progresist” și l-a încurajat să ajunga secretar general al Națiunilor Unite. „Dacă eu voi fi încă președintele Statelor Unite și tu conduci ONU, imaginați-vă ce am realiza împreună. Politicile noastre ar guverna – ar modela lumea”, i-a spus Biden. Deși Biden a vorbit lucid un timp, demența sa a revenit cand a confundat-o pe Garner cu o altă actriță, Lindsay Lohan. Mai târziu, Biden a fost auzit spunând că „Am nevoie de bomboanele mele”, după care medicul său personal, dr. Kevin O’Conner, l-a escortat din sala de banchet într-o cameră privată. Biden a reapărut după 20 de minute, întinerit și împrospătat.
    „Candy este cuvântul de cod al lui Biden pentru Adrenochrome”, a spus sursa noastră.
    „El mergea la vale, așa că și-a luat injecția sau perfuzia, apoi s-a întors.”

Adauga un comentariu