International

SUA, la un pas de a intra în incapacitate de plată. Biden se declară „încrezător” în obţinerea unui acord cu privire la plafonul datoriei publice

Publicat: 17 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
SUA la un pas de a intra în incapacitate de plată. Biden se declară încrezător în obţinerea unui acord cu privire la plafonul datoriei publice
SUA, la un pas de a intra în incapacitate de plată

Preşedintele american, Joe Biden, s-a declarat miercuri „încrezător” în obţinerea unui acord cu privire la plafonul datoriei publice, care va permite evitarea intrării Statelor Unite în incapacitate de plată.

Într-o scurtă intervenţie la Casa Albă înainte de a porni spre Japonia, unde va participa la summitul G7, Joe Biden a precizat că responsabili ai Congresului cu care a discutat marţi sunt „de acord să evite o incapacitate de plată” („default”) a SUA, informează Agerpres.

„Am avut o reuniune productivă şi sunt sigur că toată lumea din sală a fost de acord (asupra necesităţii de a ajunge la un consens)”, pentru că „nu există alternativă”, a declarat președintele Joe Biden.

Şeful statului va continua discuţiile pe această temă cu liderii Congresului

Şeful statului va continua discuţiile pe această temă cu liderii Congresului mai târziu în această săptămână, a menţionat în mai multe interviuri televizate purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

De asemenea, Karine Jean-Pierre a transmis  că Joe Biden se va întoarce în acest scop la Casa Albă duminică, după summitul G7 din Japonia, mai devreme decât era prevăzut iniţial, a consemnat Reuters.

Statele Unite ar putea fi în incapacitate de plată chiar de la 1 iunie, dacă nu se ajunge la un acord în Congres pentru a ridica plafonul datoriei, a avertizat din nou luni secretarul Trezoreriei, Janet Yellen.

Previziuni sumbre pentru dolarul american. Expertul geopolitic, Charles Nenner, avertizează asupra unei crize economice globale

Se pare că dolarul american este pe cale să se confrunte cu vremuri grele, cel puțin conform ciclurilor financiare și expertului geopolitic, Charles Nenner, iar cineva joacă un ”rol tulburător” în acest scenariu.

Unele bănci importante apelează la Charles Nenner pentru sfaturi cu privire la cumpărarea de aur fizic pentru a-și proteja activele în fața unei catastrofe economice iminente. Acest ultim ”avertisment” se referă la viitorul dolarului american.

Comentarii
Adauga un comentariu