Actualitate

SUA și aliații caută să scoată Rusia din G20

Publicat: 23 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
SUA și aliații caută să scoată Rusia din G20
SUA și aliații caută să scoată Rusia din G20

SUA și alte țări occidentale iau în considerare posibilitatea de a exclude Rusia din G20, a raportat Reuters, citând surse. Agenția de presă a mai spus că Polonia le-a sugerat marți oficialilor americani să înlocuiască Rusia în grup și că au primit un „răspuns pozitiv”.

G20 este o grupare a celor mai mari economii din lume care își propune să coordoneze acțiunile privind problemele care afectează economia globală, inclusiv schimbările climatice și dezvoltarea. Un astfel de impuls s-ar adăuga la sancțiunile economice existente împotriva Rusiei din Occident. Dar, probabil, ar fi respins și de alte națiuni cheie ale G20, inclusiv China, India și Arabia Saudită, sugerează analiștii.

 

 

Drept urmare, unii prevăd că aliații occidentali G7 ar putea, în schimb, să boicoteze reuniunile G20 din acest an – lucru despre care ar fi fost avertizată Indonezia, actualul președinte al clubului. Jakarta a refuzat să comenteze această problemă.

Întrebat despre asta marți, consilierul american pentru securitate națională, Jake Tapper, a spus: „Noi credem că nu pot fi afaceri ca de obicei pentru Rusia în instituțiile internaționale și în comunitatea internațională”.

Rusia făcea, de asemenea, parte din G7 – care a fost extins la G8 în anii 2000 – pentru a găzdui Moscova în vremuri mai prietenoase. Dar a fost dat afară după ce a anexat Crimeea în 2014.

 

Tags:
Adauga un comentariu